Στεργίου (ΝΔ): Επιστρέφει η αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο - Να δημιουργήσουμε συνασπισμό των οπαδών της λογικής

Στεργίου (ΝΔ): Επιστρέφει η αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο - Να δημιουργήσουμε συνασπισμό των οπαδών της λογικής
"Δεν επιδιώκουμε την ανάπτυξη μόνο για την βελτίωση των οικονομικών δεικτών", τόνισε ο Γ. Στεργίου
«Σήμερα, το τοπίο έχει αλλάξει.
Η αισιοδοξία και η εμπιστοσύνη σε ένα καλύτερο, πιο σίγουρο αύριο, σιγά-σιγά επιστρέφει», τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου, μιλώντας στο 13ο Συνέδριο του κόμματος.
Όπως είπε, «αυτό δεν συνέβη ως αποτέλεσμα μίας συγκυρίας.
Δουλέψαμε σκληρά ως αντιπολίτευση, για να είμαστε έτοιμοι.
Κι ως Κυβέρνηση δεν χάσαμε στιγμή.  
Αυτό μας πιστώνουν οι πολίτες».  
Ο κ. Στεργίου υπογράμμισε πως  «εδώ και πέντε μήνες, ξεκίνησε η μεγάλη προσπάθεια να μεταμορφώσουμε τον τόπο μας.
Γρήγορα και στην πράξη.
Να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη, να εκσυγχρονίσουμε τις δομές μας, να διαμορφώσουμε μια νέα, τίμια σχέση του κράτους προς τον πολίτη.
Να μοχθήσουμε, για να ξαναχτιστεί η τραυματισμένη σχέση των πολιτών με την πολιτική.
Η προσπάθεια που ξεκίνησε έχει και έναν ακόμη στόχο.
Με τη δουλειά και την αποτελεσματικότητά μας να πείσουμε από τη μια, τους καλοπροαίρετους αλλά απογοητευμένους συμπατριώτες μας που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα «τίποτε και ποτέ» δεν πρόκειται πραγματικά να αλλάξει, αλλά και να διαψεύσουμε από την άλλη όλους εκείνους που επιδιώκουν εδώ και χρόνια, «τίποτε και ποτέ να μην αλλάξει».
Γιατί έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα στενά μικροσυμφέροντά τους και οι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις τους».
Επεσήμανε ότι «η Αριστερά, όταν γίνεται κυβερνώσα, ούτε καλή κυβέρνηση είναι, ούτε αριστερά παραμένει», εκτιμώντας ότι «η συρρίκνωσή της θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Και θα είναι σταθερή, γρήγορη και αναπόδραστη».
Κάνοντας αναφορά στη νίκη της ΝΔ στις εκλογές ο κ. Στεργίουν ανέφερε  ότι «ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με ειλικρίνεια και απευθυνόμενος στη λογική έκτισε μία αδιαμεσολάβητη σχέση και επικοινωνία με μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού.
 Κατάφερε να φέρει κοντά μας ψηφοφόρους που μας είχαν εγκαταλείψει, αλλά και άλλους που δεν μας είχαν επιλέξει ποτέ ξανά στο παρελθόν» και πρόσθεσε «να λοιπόν, ποια πρέπει να είναι η πολιτική μας επιδίωξή: Να δημιουργήσουμε έναν ευρύ, έναν μεγάλο συνασπισμό των οπαδών του μέτρου και της λογικής.
Έναν συνασπισμό, που με επικεφαλής τον Κ. Μητσοτάκη, θα μεταβάλει δομικά τους πολιτικούς συσχετισμούς της χώρας μας. Θα αλλάξει τον πολιτικό της χάρτη.
Πέρα από κόμματα και τις πολιτικές αφετηρίες του καθενός.
Γιατί είμαστε μια ανοικτή και εξωστρεφής παράταξη.
Τέτοια υπήρξε, άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία σε όλη της την διαδρομή. Μια παράταξη που πάντα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».
Περαιτέρω, μιλώντας για τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης τόνισε πως «η οικονομική ανάκαμψη είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» και πρόθεσε  «δεν επιδιώκουμε την ανάπτυξη μόνο για την βελτίωση των οικονομικών δεικτών, όπως κάποιοι μπορεί να πιστεύουν.
Για εμάς η ανάπτυξη είναι το μέσον για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλες της τις εκφάνσεις».
Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, η ΝΔ επικεντρώνεται σε μια σειρά από θέματα αιχμής, όπως η κρίση του κλίματος, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου, η ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή, η ουσιαστική στήριξη των πιο αδύναμων και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
«Όλα μαζί και το καθένα χωριστά από αυτά τα ζητήματα αποτελούν εστίες δημιουργίας ανισοτήτων που δεν αφήνουν καμία ηλικία ανεπηρέαστη.
Οι νέοι όμως είναι εκείνοι που πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια αντιμετώπισης τους.
Ας δούμε λοιπόν τον κόσμο με τα δικά τους μάτια» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας
 «να εργαστούμε, ώστε να μετατρέψουμε όσα σήμερα φαντάζουν ως απειλή, σε μεγάλες ευκαιρίες για την Ελλάδα.
Να προετοιμάσουμε καλά το αύριο.
Να σχεδιάσουμε το μέλλον, τώρα».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS