Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καλπάζουν» τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη - Σε ποιες χώρες είναι πιο ισχυρά

tags :
«Καλπάζουν» τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη - Σε ποιες χώρες είναι πιο ισχυρά
«Καλπάζουν» τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη
Νωρίτερα το Νοέμβριο του 2019, το Vox, το ακροδεξιό λαϊκιστικό κόμμα της Ισπανίας, έγινε η τρίτη μεγαλύτερη παράταξη στο ισπανικό κοινοβούλιο μετά τις εκλογές στη χώρα.
Το αντι-μουσουλμανικό και υπερ-συντηρητικό κόμμα κέρδισε πάνω από το 15% των εδρών, στέλνοντας 52 αντιπροσώπους του στο ισπανικό κοινοβούλιο.
Όπως δείχνει η Katharina Buchholz από την Statista στο παρακάτω ιστορικό, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στις ευρωπαϊκές χώρες. Τα ακροδεξιά κόμματα έχουν επιτύχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία σε εθνικό επίπεδο σε πολλές χώρες πρόσφατα.
Από τις δέκα χώρες που έχουν επιλεγεί σε αυτό το γράφημα, το Vox βρίσκεται στην έβδομη θέση.
Ενώ η Ισπανία αντιμετώπισε περισσότερη υποστήριξη για τους δεξιούς από την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία - όλες οι χώρες με πολύ εξέχοντα δεξιό κόμματα - λιγότερο γνωστά κόμματα είχαν τεράστια επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» είναι το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας, αλλά στα 18 του χρόνια ήταν ήδη πια εδραιωμένος παίκτης.
Το ίδιο ισχύει για το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο έλαβε περισσότερο από το 25% των ψήφων στις εθνικές εκλογές του 2019.
Το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ) έλαβε το 16% των ψήφων το 2019 και βρίσκεται σε συμμαχία με το κυβερνών κόμμα της χώρας, τον χριστιανικό συντηρητικό ÖPV.
 
Infographic: Where Have Far-Right Parties Had Most Success in Europe? | Statista

Θα βρείτε περισσότερα infographics στο Statista

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης