Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστια πετροχημική μονάδα 10 δισεκ. δολαρίων κατασκευάζει η BASF στην Κίνα

Τεράστια πετροχημική μονάδα 10 δισεκ. δολαρίων κατασκευάζει η BASF στην Κίνα
Η μονάδα αυτή θα είναι η πρώτη χημική βιομηχανία στην Κίνα που θα ανήκει εξ ολοκλήρου σε εταιρεία του εξωτερικού
Ο γερμανική χημική βιομηχανία BASF ξεκίνησε την κατασκευή  μίας ολοκληρωμένης πετροχημικής μονάδας, κόστους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη νότια επαρχία Guangdong της Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το Σάββατο (23/11/2019).
Η μονάδα, που θα εδρεύει στην πόλη Zhanjiang θα είναι η πρώτη χημική βιομηχανία στην Κίνα που θα ανήκει εξ ολοκλήρου σε εταιρεία του εξωτερικού, για την οποία υπογράφηκε συμφωνία-πλαίσιο τον Ιανουάριο.
Θα παράγει κυρίως πλαστικά και θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (TPU) αλλά και ορισμένα πετροχημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται ευρέως στις βιομηχανίες αυτοκινήτων, ηλεκτρονικών ειδών και υβριδικών οχημάτων, σημειώνει το Reuters.
Η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει το 2022, με παραγωγική δυναμικότητα 60.000 τόνων ετησίως (tpy), ανεβάζοντας τη συνολική παραγωγική ικανότητα της BASF για πλαστικά μηχανικής και TPU σε 290.000 tpy στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Το σύνολο της μονάδας προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2030, ανέφερε η εταιρεία, καθιστώντας την, την τρίτη μεγαλύτερη  της BASF παγκοσμίως ακολουθώντας τη Ludwigshafen στη Γερμανία και την Αμβέρσα στο Βέλγιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης