Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +0,58% και τις 2.975,49 μονάδες ο Shangai Composite

tags :
Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +0,58% και τις 2.975,49 μονάδες ο Shangai Composite
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,75% στις 27.576 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (4/11) οι αγορές στην Ασία, δεχόμενες ώθηση από την αισιοδοξία που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shangai Composite στην Κίνα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,58% στις 2.975,49 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component ενισχύθηκε κατά +0,67% στις 9.868,13 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,75% στις 27.576 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Country Garden και AIA Group ενισχύθηκαν κατά +3,41% και +3,08% αντίστοιχα, ενώ εξίσου σημαντική ήταν και η άνοδος που σημειώθηκε για την δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +1,38% και τις 11.556,85 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,43% στις 2.130,24 μονάδες, με τις μετοχές των Samsung και SK Hynix να καταγράφουν άνοδο της τάξεως του +2,15% και +1,93% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά +0,27% στις 6.686,90 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία παρέμεινε σήμερα κλειστός λόγω αργίας, έχοντας ολοκληρώσει την περασμένη εβδομάδα με πτώση της τάξεως του -0,33% στις 22.850,77 μονάδες.
Μέσω συνέντυξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο, τονίζοντας μάλιστα ότι «δεν υπάρχουν φυσιολογικοί λόγοι ώστε να μην ολοκληρωθεί αυτόν τον μήνα η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας».
Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι άδειες για τις αμερικανικές εταιρείες προκειμένου να συνεχίσουν τις συνεργασίες τους με τη Huawei Technologies «θα έρθουν πολύ σύντομα».
Όσον αφορά την αμερικανική οικονομία, τα στοιχεία της περασμένης Παρασκευής για τις νέες θέσεις εργασίας στη χώρα έφεραν αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών, καθώς οι 128 χιλ. νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών για δημιουργία 75 χιλ. θέσεων εργασίας.
«Η απαισιοδοξία δέχθηκε μία γροθιά μετά τα πρόσφατα γεγονότα», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiTrader στην Ασία, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «αυτή η σημαντική αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου θα διαδραματίσει θετικό ρόλο στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού στον τομέα της τεχνολογίας και θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά επωφελής για τις αγορές στην Κίνα».
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά τα μεικτά πρόσημα της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας νέα στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -0,39% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,45 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,39% στα 55,98 δολ. ανά βαρέλι.
Την περασμένη Παρασκευή (4/11) οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο μεγαλύτερη του +2%, μετά την είδηση ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο έχουν σημειώσει πρόοδο στις εμπορικές τους συνομιλίες, ενώ παράλληλα η πλευρά των ΗΠΑ τόνισε ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αργότερα εντός του μήνα.
«Το ράλι της Παρασκευής χτίστηκε πάνω σε έναν συνδυασμό οικονομικών στοιχείων, τα οποία δεν ήταν τόσο άσχημα όσο ανησυχούσαν οι επενδυτές, και αισιοδοξίας για μία εμπορική συμφωνία», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Jeffrey Halley, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτές οι εξελίξεις «δεν αυξάνουν την αισιοδοξάι για την παγκόσμια οικονομία».
Αργότερα εντός της ημέρας, οι χώρες της Ευρωζώνης και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν τα στοιχεία για την δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου που αφορά τον Οκτώβριο, ενώ τα αντίστοιχα στοιχεία για την Κίνα θα δημοσιευθύν μέσα στις επόμενες ημέρες.
«Πιστεύω ότι οι εμπορικές συνομιλίες εξακολουθούν να βελτιώνουν το κλίμα, αλλά οι επενδυτές θέλουν περισσότερο πειστικά στοιχεία από την πλευρά των μακροοικονομικών», δήλωσε από την πλευρά του ο Stephen Innes, αναλυτής αγορών της AxiTrader στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης