Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλιππίνες: Τους 21 έφτασαν οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς - 432 οι τραυματίες

Φιλιππίνες: Τους 21 έφτασαν οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς - 432 οι τραυματίες
Το Μιντανάο είχε πληγεί και στις 16/10 και οι αρχές είχαν στήσει καταυλισμούς για περισσότερους από 20.000 ανθρώπους
Τους 21 έφτασαν οι νεκροί από τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις Φιλιππίνες με διαφορά δύο ημερών στο νησί Μιντανάο στα νότια της χώρας.
Μέχρι και σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν μεταφερθεί σε καταυλισμούς δεν έχουν πόσιμο νερό και τρόφιμα με αποτέλεσμα να ζητιανεύουν στους δρόμους.
Ο πρώτος σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών και ο δεύτερος, την Πέμπτη 31/10, 6,5 βαθμών.
Η εθνική υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε καθώς τα σωστικά συνεργεία βρήκαν τα πτώματα κι άλλων ανθρώπων που σκοτώθηκαν είτε από την κατάρρευση κτιρίων είτε από κατολισθήσεις.
21 νεκροί στις Φιλιππίνες
Οι νεκροί ανέρχονται συνολικά σε 21 και οι τραυματίες σε 432, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 2 ανθρώπων, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία αυτή.
Η περιοχή της Μιντανάο είχε ήδη πληγεί στις 16 Οκτωβρίου από σεισμό που είχε προκαλέσει τον θάνατο 7 ανθρώπων και είχε αναγκάσει τις αρχές να στήσουν προσωρινούς καταυλισμούς για περισσότερους από 20.000 ανθρώπους.
Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις και οι συγκρούσεις τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.
Το 1976 είχε σημειωθεί αυτός που ειδικοί χαρακτηρίζουν τον φονικότερο σεισμό στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι είχε στοιχίσει τη ζωή σε έως και 8.000 ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης