Συρία: Νεκροί 75 τούρκοι, σύμφωνα με τους κούρδους πολιτοφύλακες

Συρία: Νεκροί 75 τούρκοι, σύμφωνα με τους κούρδους πολιτοφύλακες
Οι Κούρδοι κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι τους «εγκατέλειψαν»
Νεκροί είναι 75 τούρκοι στρατιωτικοί και καταστράφηκαν επτά άρματα μάχης, σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ).
Όπως υποστήριξαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, σε επίθεσή τους εναντίον μονάδων του τουρκικού στρατού στην πόλη Ras al Ain της Συρίας σκοτώθηκαν 75 τούρκοι στρατιωτικοί και καταστράφηκαν επτά άρματα μάχης, μεταδίδουν σήμερα κουρδικά ΜΜΕ.
Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat, άλλοι 19 τούρκοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 12/10  το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας διαβεβαίωσε ότι ο τουρκικός στρατός με την υποστήριξη μελών του Εθνικού Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, κυρίευσαν την Ras al Ain, ωστόσο σύμφωνα με μια ΜΚΟ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς κι έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται μέσα στην πόλη, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν την έχουν καταλάβει ακόμη και συνεχίζονται  οι εχθροπραξίες
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, αραβοκουρδική συμμαχία με βασική συνιστώσα την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ), απηύθυναν έκκληση στην Ουάσινγκτον να «κλείσει τον εναέριο χώρο» στα τουρκικά αεροσκάφη.
Οι Κούρδοι κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι τους «εγκατέλειψαν», αποσύροντας τους στρατιωτικούς τους από τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας στις οποίες εισέβαλε κατόπιν ο τουρκικός στρατός και οι σύροι αντικαθεστωτικοί του ΕΣΣ που τον υποστηρίζουν.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο εννέα άμαχοι «εκτελέστηκαν» νότια της παραμεθόριας πόλης Ταλ Αμπιάντ από φιλοτούρκους αντάρτες που συμμετέχουν στην επίθεση της Τουρκίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πλέον, σε 38 ανέρχεται ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης, κατά την ίδια πηγή, που έκανε λόγο και για 81 νεκρούς κούρδους πολιτοφύλακες.
Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε το βράδυ του Σαββάτου 12/10 ότι οι δυνάμεις του έχουν σκοτώσει 415 κούρδους μαχητές.
 
www.bankingnews.r

bankingnews.gr

BREAKING NEWS