Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Πιθανό να έχουμε επιπλέον πλεόνασμα το 2019 – Θα δοθεί στους ασθενέστερους

Μητσοτάκης: Πιθανό να έχουμε επιπλέον πλεόνασμα το 2019 – Θα δοθεί στους ασθενέστερους
Υπάρχει αισιοδοξία ότι αφήνουμε πίσω την κρίση υποστήριξε ο πρωθυπουργός
Την εκτίμηση πως είναι πιθανό να υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα το 2019 διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι αφήνουμε πίσω την κρίση.
Σε δηλώσεις του κατά συζήτηση του με τον δημοσιογράφο των New York Times, Roger Kohen στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι το όποιο επιπλέον πλεόνασμα, θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων.
«Έχει αλλάξει κάτι στην ελληνική κοινωνία μετά την 7η Ιουλίου.
Υπάρχει αισιοδοξία ότι αφήνουμε πίσω την κρίση.
Αυτό αποτυπώνουν όλοι οι δείκτες, όπως, για παράδειγμα, ο επενδυτικός που ανεβαίνει, σε αντίθεση με τη Γερμανία.
Θα εφαρμόσουμε τις αλλαγές και θα στείλουμε μήνυμα ότι έχουμε βγει από τον φαύλο κύκλο» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε το στόχο της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας.
«Όταν μειώνουμε φόρους, τους μειώνουμε για όλους.
Τα μεσαία εισοδήματα επωφελούνται.
Μειώσαμε τους φόρους στις επιχειρήσεις, στα εισοδήματα.
Θα πετύχουμε και θα ξεπεράσουμε τους στόχους μας για το 2019.
 Όταν αναλάβαμε υπήρχε δημοσιονομικό κενό και τώρα θα υπάρξει ένα πλεόνασμα.
Εάν υπάρξει μέχρι το Δεκέμβριο, θα το χρησιμοποιήσουμε ξανά για τη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα δανείστηκε χθες με αρνητικό επιτόκιο, λέγοντας ότι πρόκειται για «κάτι ασύλληπτο μόλις πριν από έναν χρόνο» .
Ερωτηθείς για τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι παραβιάζει ξεκάθαρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Ό,τι ανήκει στην Κύπρο ανήκει στην Κύπρο.
Δεν ανήκει στην Τουρκία, δεν μπορεί απλά να εμφανιστείς με ένα πλωτό γεωτρύπανο και να πεις «αυτό είναι δικό μου».
Η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές πως κανόνας συμπεριφοράς είναι το Διεθνές Δίκαιο» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως δεν δυνατό να μην προκαλέσει την αντίδραση της ΕΕ η στάση της Τουρκίας, εκτιμώντας πως η ΕΕ σύντομα θα λάβει πρωτοβουλίες.
Αναφερόμενος στην επέμβαση της Τουρκίας στην βορειοανατολική Συρία ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η δράση της Τουρκίας προσθέτει μία ακόμα πηγή αστάθειας σε ένα ήδη ασταθές τμήμα του κόσμου».
«Οπιαδήποτε μονομερής στρατιωτική επέμβαση σε μία ασταθή χώρα, δίχως την στήριξη των Ηνωμένων Εθνών, είναι ξεκάθαρα η λάθος στρατηγική και μπορεί να ενισχύσει την τρομοκρατία» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τη στάση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ανέφερε ότι συγκρατεί την δήλωση ότι η Ουάσιγκτον ουδέποτε έδωσε «πράσινο φως» στην Άγκυρα, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή να είναι και η επίσημη πολιτική των ΗΠΑ.
«Στην Ελλάδα δεν έχουμε «πράσινο κόμμα», ως πολιτικός σκοπεύω να εκφράσω το χώρο της οικολογίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης συζητώντας για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και χαρακτήρισε παράδοξο πως κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν την πράσινη ατζέντα την ώρα που γεμίζουν την Αθήνα με αφίσες ενώ για το Brexit εκτίμησε ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία, «όλοι θα βγουν χαμένοι, αλλά κυρίως οι Βρετανοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης