Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικές οι Βρυξέλλες στην πρόταση Johnson για το Brexit – Juncker: Υπάρχουν προβληματικά σημεία

tags :
Επιφυλακτικές οι Βρυξέλλες στην πρόταση Johnson για το Brexit – Juncker: Υπάρχουν προβληματικά σημεία
Υπάρχει πρόοδος αλλά και πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμα διαμηνύουν οι Βρυξέλλες
Επιφυλακτικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες για την πρόταση που κατέθεσε η βρετανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με το Brexit και ενώ απομένουν μόλις 28 ημέρες για την κρίσιμη ημέρα του διαζυγίου της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Johnson απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker με την πρόταση του, η οποία όπως είπε στο συνέδριο των Συντηρητικών, είναι μια συμβιβαστική πρόταση λογικής που απαιτεί υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές.
Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker έκανε μεν λόγο για πρόοδο αλλά επεσήμανε πως υπάρχουν «προβληματικά σημεία» στο σχέδιο Johnson, ενώ ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, είπε ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει έτσι ώστε οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.
Ο Guy Verhofstadt, από τους Φιλελεύθερους, υποστήριξε ότι δεν είναι θετική η πρώτη αντίδραση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar τόνισε ότι οι προτάσεις του Johnson δεν καλύπτουν πλήρως τον στόχο.
Ωστόσο, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός  υπογράμμισε πως είναι πρόθυμος να συνεργαστεί για την επίτευξη συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης