Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,7% οι τιμές εισαγωγών, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο του 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,7% οι τιμές εισαγωγών, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο του 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα οι τιμές εισαγωγών κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,6%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (27/9) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά -2,7% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -2,1% τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -2,6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα οι τιμές εισαγωγών κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,6% έναντι πτώσης -0,2% τον Ιούλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,3%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τομείς πετρελαίου και ορυκτών, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά -1,9% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο -0,2%.
Όσον αφορά τις τιμές εξαγωγών, καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,1% τόσο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όσο και σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης