Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» άνω του 2% για το πετρέλαιο μετά την πιθανή χαλάρωση αμερικανικών κυρώσεων ενάντια του Ιράν

«Βουτιά» άνω του 2% για το πετρέλαιο μετά την πιθανή χαλάρωση αμερικανικών κυρώσεων ενάντια του Ιράν
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε -2,79%
(upd) Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται ο μαύρος χρυσός, μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να χαλαρώσει ορισμένες κυρώσεις ενάντια στο Ιράν.
Μία τέτοια κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ποσοτήτων μαύρου χρυσού που διοχετεύονται στις διεθνείς αγορές.
Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent να υποχωρήσει -2,42% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,87 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε απώλειες -2,79% στα 55,80 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Trump φαίνεται να συζήτησε το ενδεχόμενο χαλάρωσης στο Ιράν προκειμένου να εξασφαλίσει μια συνάντηση με τον πρόεδρο Rouhani μέσα στον μήνα.
Αυτή η πρόθεση του Αμερικανού προέδρου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συμβούλου ασφαλείας, John Bolton, ο οποίος και αποπέμφθηκε τελικά χθες.
Ο ΥΠΟΙΚ Steven Mnuchin εξέφρασε την στήριξή του στην πρόταση του Αμερικανού προέδρου, διότι θα αποτελούσε έναυσμα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Εξάλλου, η πλευρά των Ιρανών έχει τονίσει πως δεν συζητά οποιαδήποτε συνάντηση εάν δεν χαλαρώσουν οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον τους.
Image
Ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να ζητήσει μία συνάντηση Trump-Rouhani στην Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 7,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, στα 421,9 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Μάλιστα, η πτώση αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι τα αποθέματα θα υποχωρήσουν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια.
«Το πετρέλαιο θα συνεχίσει να δέχεται στήριξη κυρίως από τα στοιχεία του API για τα αποθέματα στις ΗΠΑ», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA, Jeffrey Halley, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα σημερινά στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας θα δείξουν πτώση των αποθεμάτων κατά 4,8 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά τα αποθέματα βενζίνης, το Ινστιτούτο ανέφερε ότι σημειώθηκε πτώση κατά 4,5 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση κατά 847 χιλ. βαρέλια.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκε υπό πιέσεις κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι θα αντικαταστήσει τον John Bolton από τη θέση του εθνικού συμβούλου ασφαλείας, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μειώσει τις πιθανότητες στρατιωτικής δράσγης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης