Τελευταία Νέα
Διεθνή

Taliban: Θα πεθάνουν περισσότεροι Αμερικάνοι μετά την απόφαση Trump να ακυρώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες

tags :
Taliban: Θα πεθάνουν περισσότεροι Αμερικάνοι μετά την απόφαση Trump να ακυρώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να βάλει τέλος στις συνομιλίες για ένα ειρηνευτικό σχέδιο
Την θέση ότι θα πεθάνουν περισσότεροι Αμερικάνοι μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump να βάλει τέλος στις συνομιλίες για την επίτευξη ειρήνης στο Αφγανιστάν διατυπώνουν οι Taliban.
Η απόφαση αυτή ήταν μια κίνηση – έκπληξη, καθώς είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες ότι ΗΠΑ και Taliban ήταν πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, που θα έβαζε τέλος στον 20ετή και πλέον πόλεμο στο Αφγανιστάν και που θα σηματοδοτούσε τη σταδιακή αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.
Η κίνηση του Trump να βάλει τέλος στις μυστικές διαπραγματεύσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες στο Camp David με κορυφαίους αρχηγούς των Taliban έγινε ύστερα από την ανάληψη ευθύνης από τους Taliban της βομβιστικής επίθεσης που έπληξε την Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αμερικανός στρατιώτης και 11 άλλοι άνθρωποι.
Εκπρόσωπος των Taliban επέκρινε την απόφαση του Trump για την ακύρωση του διαλόγου, υποστηρίζοντας πως και οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις συνέχιζαν τα «χτυπήματα» τους στην περιοχή.
«Αυτή η απόφαση θα οδηγήσει σε περισσότερες απώλειες για τις ΗΠΑ.
Η αξιοπιστία τους θα επηρεαστεί, η πολεμική στάση τους θα εκτεθεί σε όλο τον κόσμο, οι απώλειες σε ζωές και υποδομές θα αυξηθούν» ανέφερε ο Zabihullah Mujahid, εκπρόσωπος των Taliban.
Πάντως, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Mike Pompeo υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν μια επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τους Taliban, υπό την προϋπόθεση ότι  θα «αλλάξουν στάση» και θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
O Pompeo είπε πως ο πρόεδρος των HΠΑ «δεν έχει αποφασίσει ακόμη» αν θα προχωρήσει με την απόφαση να αποσύρει χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες από το Αφγανιστάν, όπως προέβλεπε το σχέδιο συμφωνίας το οποίο αποτελούσε αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με τους Taliban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης