Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Απόλυτη ικανοποίηση για τις θέσεις Lagarde αναφορικά με τα πλεονάσματα

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Απόλυτη ικανοποίηση για τις θέσεις Lagarde αναφορικά με τα πλεονάσματα
«Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί μεθοδικά και επίμονα να δημιουργήσει τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την επίτευξη αυτού του στόχου», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας
Την ικανοποίηση τόσο τη δική του όσο και της κυβέρνησης για την άποψη που εξέφρασε η απερχόμενη επικεφαλής του ΔΝΤ και μέλλουσα επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, για το θέμα των υψηλών πλεονασμάτων στα οποία έχει δεσμευθεί η Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Όπως τόνισε σε δήλωσή του: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει ως βασικό στόχο τη μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων στα οποία συμφώνησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς, με χαμηλούς μάλιστα ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης.
Η σημερινή Κυβέρνηση προσπαθεί μεθοδικά και επίμονα να δημιουργήσει τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Με ικανοποίηση ακούσαμε σήμερα την απερχόμενη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μελλοντική Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Κριστίν Λαγκάρντ να τοποθετείται υπέρ της μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Φαίνεται ότι δημιουργείται μία θετική δυναμική προς την επιθυμητή κατεύθυνση από τους ηγετικούς κύκλους των θεσμών».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS