Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες 0,2% για τον χρυσό - Στα 1.549,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ήπιες απώλειες 0,2% για τον χρυσό - Στα 1.549,10 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,2% ή 2,70 δολ., στα 1.549,10 δολ. ανά ουγγιά
Με ήπια πτώση έκλεισε σήμερα (28/8/2019) ο χρυσός, με τους επενδυτές να δείχνουν να «αντιστέκονται» στους φόβους για ύφεση και να προτιμούν πιο ριψοκίνδυνα assets.
Ο χρυσός ανήλθε χθες σε υψηλό άνω των έξι ετών, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο και οι φόβοι για επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ, έστρεψαν τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια.
Την ίδια ώρα, οι εμπορικές ανησυχίες μετριάστηκαν ελαφρώς, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ τα πάνε πολύ καλά με την Κίνα.
Από την πλευρά του, ωστόσο, ο John Bolton, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν σημαντικές διαφορές με την Κίνα ως προς το εμπόριο, ενώ επανέλαβε επίσης ότι η Κίνα «κλέβει» την αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία εδώ και δεκαετίες.
Η τρέχουσα εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως έχει αυξήσει τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και το ενδεχόμενο ύφεσης κατά τους επόμενους μήνες.
Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν τον ερχόμενο μήνα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,2% ή 2,70 δολ., στα 1.549,10 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 98,05 μονάδες, με την στερλίνα να υποχωρεί κατά 0,4%, στο 1,223 δολ.
Η στερλίνα δέχεται πιέσεις, λόγω των φόβων για «no deal Brexit», καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, σχεδιάζει να κλείσει τη Βουλή έως τις 14 Οκτωβρίου.
Μάλιστα, ο Johnson έχει και τη στήριξη της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία ενέκρινε την αναστολή των λειτουργιών του βρετανικού κοινοβουλίου.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι αναλυτές της UBS εκτιμούν πως ο χρυσός θα διασπάσει το επίπεδο των 1.600 δολ. σε έξι μήνες και επισημαίνει ότι η επένδυση σε χρυσό μπορεί να προσφέρει σταθερότητα στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης