Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,96% και τις 20.456,08 μονάδες ο Nikkei

tags :
Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» σε ΗΠΑ και Κίνα - Στο +0,96% και τις 20.456,08 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,43% στις 1.924,60 μονάδες
Άνοδο καταγράφουν σήμερα Τρίτη (27/8) οι αγορές της Ασίας, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,96% στις 20.456,08 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Subaru και SoftBank ενισχύθηκαν κατά +4,93% και +2,42% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της Fast Retailing σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,80%.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,43% στις 1.924,60 μονάδες, με τις μετοχές των Samsung και SK Hynix να ενισχύονται κατά +0,46% και +1,39% αντίστοιχα, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος και για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,48% και τις 6.471,20 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,26% στις 25.614 μονάδες, καθώς οι μετοχές των China Mobile και Sunny Optical υποχωρούν κατά -1,88% και -1,06% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,32% στις 10.387,23 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +1,37% στις 2.902,81 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +1,85% και τις 9.441,77 μονάδες.
Κατά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των G-7 στη Γαλλία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές είχαν τις τελευταίες μέρες «δύο πολύ καλές τηλεφωνικές συνομιλίες».
Σύμφωνα με την αναλύτρια αγορών της IG στη Σιγκαπούρη, Jingyi Pan, «τα σχόλια του προέδρου Donald Trump για το εμπόριο αποτέλεσαν για ακόμα μία φορά τον κύριο οδηγό για τις αγορές κατά την έναρξη της εβδομάδας», με την ίδια να προσθέτει ότι «αν και το κλίμα έχει πραγματοποιήσει μία θετική στροφή κατά τις τελευταίες εξελίξεςι, η αβεβαιότητα παραμένει για να δικαιολογήσει μία πιο επιφυλακτική στάση».
Ωστόσο, αρκετοί είναι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι η αβεβαιότητα στις αγορές παγκοσμίως θα παραμείνει όσο ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να στέλνει μηνύματα τα οποία είναι αντιφατικά μεταξύ τους, με την Mizuho Bank να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «είναι απίθανο να επιλυθούν τα σημαντικά ζητήματα με ένα tweet».
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά την υψηλή μεταβλητότητα που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω της νέας κλιμάκωσης στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,38% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,34 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,39% στα 53,85 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση νέων δασμών τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από την Κίνα.
Όπως δήλωσε χθες (26/8) ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump η Κίνα θέλει «πάρα πολύ» να προχωρήσει σε μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η διαπραγματευτική ομάδα του Πεκίνου ζήτησε από την Ουάσιγκτον να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Θα επιστρέψουμνε πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και νομίζω ότι θέλουν να γίνει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Trump, προσθέτοντας ότι «έχουν υποστεί ιδιαίτερο πλήγμα αλλά καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι το σωστό που πρέπει να κάνουν και το σέβομαι ιδιαίτερα αυτό», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «αυτό είναι μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον κόσμο».
Ωστόσο, η πλευρά της Κίνας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου περί τηλεφωνικής επικοινωνίας, με την κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times να τονίζει πως «η Κίνα δεν έχει αλλάξει τη στάση της και δνε θα υποκύψει στην πίεση των ΗΠΑ».
Παρά τη σημερινή άνοδο, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν -8% τον Αύγουστο, εν μέσω ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη στη ζήτηση πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης