Για το κυκλοφοριακό και την Cosco συζήτησαν Πλακιωτάκης – Μώραλης

Για το κυκλοφοριακό και την Cosco συζήτησαν Πλακιωτάκης – Μώραλης
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εξέθεσε στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη προβλήματα της πόλης
Για τα προβλήματα του δήμου Πειραιά, με αιχμή το κυκλοφοριακό αλλά και το πολυκατάστημα που θέλει να κατασκευάσει η Cosco συζήτησαν ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.
Στο πλαίσιο του κυκλοφοριακού προβλήματος στην εισόδους και εξόδους της πόλης, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε σε παλαιότερη πρότασή του για υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο μέχρι τον Πειραιά. Ένα τέτοιο έργο, επισήμανε, θα δώσει πνοή στην πόλη, αφού οι δρόμοι του Πειραιά αλλά και οι δρόμοι πέριξ του λιμένα θα αποσυμφορηθούν.
Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον κ. Μώραλη ότι θα υποστηρίξει την πρόταση του για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, ενώ τον ενημέρωσε πως στη νέα βελτιωμένη πρόταση που αναμένεται να καταθέσει η COSCO σχετικά με το master plan, το mall δεν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτό.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Πειραιά επανέλαβε τις επιφυλάξεις της δημοτικής αρχής, για το mall που επιθυμεί να κατασκευάσει η COSCO, στο πλαίσιο του προαιρετικού της επενδυτικού πλάνου, ενώ προέβλεψε ότι το κυκλοφοριακό φορτίο θα αυξηθεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωση και του νέου τέρμιναλ κρουαζιέρας του ΟΛΠ Α.Ε.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να κάνω μια ουσιαστική συζήτηση με τον δήμαρχο του Πειραιά.
Ας μην ξεχνάμε, συνέχισε, ότι η πόλη του Πειραιά συνδέεται άμεσα και καθοριστικά με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ως εκ τούτου, ιστορικά, η πόλη κι η μοίρα της είναι συνυφασμένη με τη ναυτιλία των Ελλήνων.
Συμφωνήσαμε, πρόσθεσε, να συνεχίσουμε τις επαφές μας έτσι ώστε να βρούμε κοινούς τόπους συνεργασίας, όπως είναι ο κρίσιμος τομέας της Γαλάζιας Ανάπτυξης».
Ο δήμαρχος Πειραιά από την πλευρά του ανέφερε: «Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η ναυτιλία αποτελεί για την πόλη του Πειραιά, εξαιτίας του λιμανιού, έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την ανάπτυξη της.
Ως δήμος τα τελευταία χρόνια έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας και έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν τόσο τη λειτουργία του λιμανιού, όσο και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για την πόλη από τη ναυτιλία, όπως είναι ο τομέας της Γαλάζιας Ανάπτυξης.
Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια διαρκή και στενή επικοινωνία με τον υπουργό, για όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS