Αβραμόπουλος: Απαραίτητη η συνεργασία ΕΕ - Τουρκίας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων

Αβραμόπουλος: Απαραίτητη η συνεργασία ΕΕ - Τουρκίας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων
Η φιλοξενία από την Τουρκία περισσότερων από 3,6 εκατ. προσφύγων αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για τη χώρα, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος
Απαραίτητη για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων χαρακτήρισε τη συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ συνεχάρη την Άγκυρα για την ανθρωπιστική της προσπάθεια.
Απευθυνόμενος στην 11η σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων στην Άγκυρα, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε σήμερα (8/8/2019) πως η φιλοξενία από την Τουρκία περισσότερων από 3,6 εκατ. προσφύγων αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για τη χώρα.
«Θα ήθελα να συγχαρώ την Τουρκία επειδή φιλοξενεί περισσότερους από 3,6 εκατ. πρόσφυγες.
Γνωρίζω ότι είναι μια τεράστια πρόκληση για τη χώρα», δήλωσε.
«Η Τουρκία, ως χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, είναι ένας απαραίτητος εταίρος και θα είναι πάντα ένας στρατηγικά σημαντικός γείτονας για την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως μια στενή συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η χώρα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει μεταναστευτικές προκλήσεις.
Σχετικά με την τρομοκρατία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως είναι μια απειλή που δεν σταματά σε εθνικά σύνορα και δεν έχει ένα μόνο πρόσωπο.
«Η Τουρκία και οι πολίτες της έχουν επίσης πληγεί αρκετές φορές μέσα σε μόνο λίγα χρόνια», δήλωσε.
Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Έλληνας Επίτροπος δήλωσε πως ανέκαθεν προσπαθούσε να δημιουργήσει συνθήκες αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Πρόσθεσε πως ανέκαθεν υποστήριζε την ελληνοτουρκική προσέγγιση.
Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε επίσης πως ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αμφότεροι «ισχυροί» πολιτικοί.
«Έχουν τη δύναμη να λάβουν τολμηρές αποφάσεις (...) και να οδηγήσουν τις χώρες μας σε μια νέα εποχή φιλίας, σχέσεων καλής γειτονίας και να μοιραστούν ένα κοινό όραμα για τις χώρες μας», τόνισε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS