Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως (υπ. Παιδείας): Εξαιρέσεις για ειδικούς λόγους ή υγείας θα προβλέπονται στην κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών

Κεραμέως (υπ. Παιδείας): Εξαιρέσεις για ειδικούς λόγους ή υγείας θα προβλέπονται στην κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών
"Θα επιδιωχθεί η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας", τονίζει η Ν. Κεραμέως
Εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους και μεταβατικό στάδιο εφαρμογής, θα προβλεφθεί κατά την κατάργηση του καθεστώτος των «αιώνιων» φοιτητών, αναφέρει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα.
Η υπουργός για τις πανελλαδικές εξετάσεις ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξουν φέτος αλλαγές, καθώς και ότι οι όποιες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής εξετάζονται σε βάθος χρόνου, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Πάντως, ήδη μελετώνται να γίνουν από φέτος σημαντικές αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων, όπως σημειώνει.
Η υπουργός μιλά για επαναφορά του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων «ως νησίδων αριστείας και καινοτομίας», αλλά και για την εισαγωγή της αξιολόγησης στην εκπαίδευση, ενώ επισημαίνει ότι θα παραμείνει παρά τη διαφωνία της ΝΔ με την «άναρχη και άτακτη» συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, το νέο καθεστώς.
Επιπλέον, η κ. Κεραμέως αναφέρει ότι θα καθιερωθεί βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πως θα επιδιωχθεί η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας, ενώ δεν θα προχωρήσει η έξοδος των κληρικών από το μισθολόγιο του Δημοσίου, την οποία δρομολογούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης