Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,4% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο του 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,4% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο του 2019
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά +1,2%
Επιβράδυνση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (19/7) στοιχεία της Ομοπσονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,4% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, έναντι πτώσης -0,1% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά +1,2%, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το +1,9% του προηγούμνου μήνα, με τους αναλυτές να προβλέπουν ετήσια άνοδο της τάξεως του +1,5%.
Σημειώνεται ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2016, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας υποχώρησαν κατά -1,4% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +2,2%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, η ετήσια άνοδος για τον δείκτη τιμών παραγωγού διαμορφώθηκε στο 0,9%, ενώ σε μηνιαία βάση δε σημειώθηκε κάποια μεταβολή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS