Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκλειστικό: Απίστευτα σκάνδαλα Σωκράτη Φάμελλου στην Ανακύκλωση και οι μυστικές συναντήσεις

Αποκλειστικό: Απίστευτα σκάνδαλα Σωκράτη Φάμελλου στην Ανακύκλωση και οι μυστικές συναντήσεις
Το σκηνικό της χθεσινής «μυστικής» συνεδρίασης του ΕΟΑΝ που αναβλήθηκε, ο κυνισμός των μελών του ΔΣ, οι απίστευτες δηλώσεις, η στενή συνεργάτιδα του Υπουργού και η ιερά οργή του Μητροπολίτη Ιωαννίνων
Δώδεκα το μεσημέρι, χθες 3 Ιουλίου 2019, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος (στην οδό Αμαλιάδος στους Αμπελοκήπους) αρχίζουν να μαζεύονται με άκρα μυστικότητα τα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) αποφασισμένα να εκτελέσουν το «τελευταίο καθήκον» τους, λίγες ημέρες προ των εθνικών εκλογών: Να αφαιρέσουν την άδεια του Εθνικού Φορέα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Στο τηλέφωνο ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Σωκράτης Φάμελλος έδινε στη νομική σύμβουλο και στενότατη φίλη του (πιο στενή ίσως δεν γίνεται δεδομένου ότι την έχει εξασφαλίσει με τρεις δουλειές όπου το ελληνικό δημόσιο της καταβάλλει 7500 ευρώ το μήνα, από τον ΕΟΑΝ και το Ίδρυμα Κωφών έως το Νοσοκομείο του Πολάκη στη Σαντορίνη) τις τελευταίες οδηγίες για να βρεθεί τρόπος για να εξηγηθεί γιατί δεν κλήθηκε η εταιρία να δώσει εξηγήσεις.
Η δικηγόρος, η οποία διορίστηκε λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές στον ΕΟΑΝ, ζητούσε εξηγήσεις από τον Αν Υπουργό της: «έχουν στείλει κι άλλα χαρτιά από την εταιρία.
Τι να πω;
Μπορείς να μου τα στείλεις γραπτά, ώστε να μην κάνω λάθος σε αυτά που θα πω στο Συμβούλιο»;
Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.ΑΝ ενημέρωσε πως η συνεδρίαση είναι «μυστική», ενώ το ίδιο σημείωσε στους παριστάμενους δημοσιογράφους ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Δημαράς, ο οποίος προσπάθησε, αν και μη εμπλεκόμενος, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά αποχώρησε αμέσως μόλις κατάλαβε το λάθος του.
Όταν οι δημοσιογράφοι που παριστάμεθα ζητήσαμε αντίγραφο της Ημερήσιας Διάταξης μας είπαν ότι δεν μπορούν να μας το δώσουν.
Αποφασισμένος να υπερασπιστεί την ανακύκλωση στην περιφέρειά του εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος όπως δήλωσε χρειάστηκε να περάσει αρκετούς ελέγχους στην είσοδο του Υπουργείου προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στον τέταρτο όροφο της οδού Αμαλιάδος 17, όπου θα συνεδρίαζε μυστικά το ΔΣ του ΕΟΑΝ και έκανε λόγο για απίστευτες και αδικαιολόγητες ενέργειες του ΕΟΑΝ.
Ο Μητροπολίτης Μάξιμος ήταν παρών λόγω του ενδιαφέροντος που έχει, καθόσον η Μητρόπολη από τη συνεργασία της με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και την ανακύκλωση τεράστιων ποσοτήτων συσκευασιών (που οδήγησαν πρόσφατα στην επίτευξη δύο παγκοσμίων ρεκόρ Γκίνες) έχει εξασφαλίσει βοήθεια για άπορους και αναξιοπαθείς συνανθρώπους μας μέσω του ανταποδοτικού κινήτρου που προσφέρεται για κάθε ανακυκλούμενη συσκευασία.
Ως αποτέλεσμα, η Μητρόπολη Ιωαννίνων μέσω της εν λόγω συνεργασίας έχει δημιουργήσει και κίνημα ανακύκλωσης στα Ιωάννινα.
Την ίδια ώρα κι ενώ ο Εθνικός Φορέας του οποίου η άδεια φαίνεται να έχει «επικηρυχθεί» από τον κο Φάμελλο δεν είχε κληθεί και δεν του είχε γνωστοποιηθεί η Ημερήσια διάταξη , τρείς εκπρόσωποι της εταιρίας των μπλε κάδων (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) , του έτερου Εθνικού Συστήματος Ανακύκλωσης είχαν προσκληθεί και έφτασαν εύκολα και χωρίς ελέγχους στο χώρο της Συνεδρίασης.
Είναι γεγονός πως αν με κάποιο τρόπο αφαιρεθεί η άδεια της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, οι μπλε κάδοι θα γίνουν μονοπώλιο, όπερ σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τοποθετήσουν, όπως υποχρεούνται εδώ και χρόνια, τους τέσσερις χωριστούς κάδους (για το γυαλί, το πλαστικό, το χαρτί και τα μέταλλα).
Είναι άλλωστε απαραίτητο όταν ακόμη δεν έχουν κάδους τεσσάρων ρευμάτων και οι συσκευασίες πετιούνται μαζί με τα οικιακά απορρίμματα στους μπλε κάδους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΑΝ που υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των μπλε κάδων είχαν κατά τα λοιπά κλειδωθεί και συνεδρίαζαν μυστικά επί μιάμιση ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και απ’ έξω είχαν βάλει αστυνομικό για να απαγορεύει την πρόσβαση!
Ο λόγος όμως που υποχρεώθηκαν να ανοίξουν τις πόρτες ήταν ότι τους χάλασε τη…  μυστικότητα ο Δικαστικός Επιμελητής που τους επίδωσε δικαστικά εξώδικα τόσο για την πράξη της μη  πρόσκλησης της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε συνεδρίαση που είχε ως θέμα την παρουσίαση του αναθεωρημένου Επιχειρησιακού Σχεδίου αυτής (χωρίς αυτήν) όσο και για τη μη νόμιμη απαρτία και σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΑν;).
Αμέσως μετά την επίδοση των εξωδίκων αλλά και την ενημέρωση που είχαν για υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για παράβαση καθήκοντος τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΑΝ άρχισαν να φεύγουν, τρέχοντας.
Πρώτη έφυγε η Υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου του κ. Φάμελλου (που ήλθε από τη Θεσσαλονίκη 4 μέρες πριν τις εκλογές) μαζί με τη δικηγόρο στενή συνεργάτιδα του κ. Φάμελλου.
Τότε ρωτήσαμε την Υπεύθυνη του κ. Φάμελλου γιατί αποχωρεί και μας ανέφερε ότι θα υπάρξει ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΕΟΑΝ κ. Πολιτόπουλο.
Πράγματι λίγο αργότερα ο κ. Πολιτόπουλος εμφανίστηκε για να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.
Όπως ανέφερε στο bankingnews υπήρχε απαρτία αλλά κάποια μέλη αποχώρησαν με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση.
Ρωτώντας όμως τον δικαστικό επιμελητή που παρέδωσε τα εξώδικα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης προκύπτει ότι παρόντα ήταν έξι από τα επτά μέλη του ΔΣ που είναι απαραίτητα για το σχηματισμό απαρτίας στο ενδεκαμελές ΔΣ του ΕΟΑΝ.
Αυτό σημαίνει ότι είτε ο κ. Πολιτόπουλος δεν είπε την αλήθεια είτε κάποιος μέλος δήλωσε ψευδώς στο δικαστικό επιμελητή ότι δεν είναι ο ίδιος.  Ερωτώμενος ο κ. Πολιτόπουλος για το πότε θα επαναληφθεί το ΔΣ δήλωσε αρχικά ότι  χρειάζονται κάποιες ημέρες για να συγκαλέσει ξανά το ΔΣ, ενώ ανέφερε ταυτόχρονα πως «αν υπάρχει πολιτική βούληση το ΔΣ ίσως γίνει και νωρίτερα».
Και προφανώς η πολιτική βούληση αφορά στη βούληση του κ. Σωκράτη Φάμελλου δεδομένου ότι είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του ΕΟΑΝ.
Ερωτώμενος ο κ. Πολιτόπουλος από το bankingnews για το λόγο που δεν ενημερώθηκε η Ανταποδοτική Ανακύκλωση της οποίας το θέμα θα συζητούσε ο ΕΟΑΝ, ισχυρίστηκε ότι έγινε μετά από εισήγηση της νομικής συμβούλου (δηλαδή της συνεργάτιδας Φάμελλου) η οποία γνωμοδότησε ότι δεν πρέπει να κληθεί η εταιρία επειδή τις 2 προηγούμενες φορές που προσκλήθηκε δεν συνεδρίασε το ΔΣ του ΕΟΑΝ λόγω έλλειψης απαρτίας. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει αν αυτό συνάδει με τις προβλέψεις του Κώδικα διοικητικής διαδικασίας επισημαίνοντας ότι αν ήταν λάθος η μη πρόσκληση θα κριθεί στο μέλλον!!!
Το όλο σκηνικό που διαμορφώνεται γύρω από τον ΕΟΑΝ και τη δράση μελών του ΔΣ είναι τουλάχιστον δυσώδες και φαίνεται ότι εμπλοκή έχει ο κ. Φάμελλος που παρεμβαίνει μέσω των πλέον στενών του συνεργατών.
Ο κ. Φάμελλος που φύγει από τη θέση του σε λίγες ημέρες αλλά δεν «προβληματίζεται» από βαρύτατες καταγγελίες συναλλαγής αλλά με τη στάση του τις υποστηρίζει και τις ενθαρρύνει.
Ειδικότερα όπως έχει καταγγείλει η Ανταποδοτική Ανακύκλωση εγγράφως καταθέτοντας και αποδεικτικά στοιχεία τα οποία έχει στην κατοχή του το bankingnews, υπάρχουν πολλά μέλη του ΔΣ του ΕΟΑΝ που είτε είναι υπεργολάβοι των μπλε κάδων είτε λαμβάνουν μεγάλες χορηγίες από τους μπλε κάδους για πολλά χρόνια. Ειδικότερα: ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΑΝ., κ. Δ. Πολιτόπουλος, ίδρυσε το έτος 2013 την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΚΑΛΛΟΝΗ – ΚΕΛΙΑ ΤΗΝΟΣ και αποτελεί μέτοχό της, η οποία συνεργάζεται και συμβάλλεται με την ΕΕΑΑ Α.Ε. για την εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας συνεργασίας, η συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ εκτελεί χρέη υπεργολάβου των μπλε κάδων σε όλο το νησί της Τήνου και λαμβάνει αμοιβή από τους μπλε κάδους.
Παράλληλα, μόλις πριν δύο ημέρες ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook τις δημόσιες ευχαριστίες του στους μπλε κάδους που μετά από 2 χρόνια προσπαθειών, οι μπλε κάδοι παραχώρησαν (εντελώς τυχαία πριν 2 μέρες) ένα γερανοφόρο όχημα για το έργο της ΚΟΙΝΣΕΠ του κου Πολιτόπουλου.
Περαιτέρω, το τακτικό μέλος, κ. Φ. Κυρκίτσος, ως Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης μετέχει στο ΔΣ του Ε.Ο.ΑΝ. ως εκπρόσωπος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ενώ την ίδια στιγμή  η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης συνεργάζεται τακτικά με τους μπλε κάδους και λαμβάνει συχνά χορηγίες από τους μπλε κάδους και για πολλά χρόνια.
Αλλά και το τακτικό μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΝ, κ. Ν. Μελετίου, καθώς επίσης και ο αναπληρωτής αυτού, κ. Ν. Πέππας, μετέχουν στο ΔΣ του ΕΟΑΝ. ως εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Η ΚΕΔΕ, όμως, μετέχει με ποσοστό 35% στη μετοχική σύνθεση της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (μπλέ κάδοι). Βέβαια, και ο κ. Θ. Κάρδαρης, μετέχει στο ΔΣ του ΕΟΑΝ ως Πρόεδρος του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο ΦοΔΣΑ), ενώ το Δίκτυο ΦοΔΣΑ συνεργάζεται τακτικά με την εταιρία των μπλε κάδων και λαμβάνει συχνά χορηγίες από αυτήν.
Όμως το καλύτερο το αφήνουμε για το τέλος.
Όπως προκύπτει από πολλά δελτία τύπου, ο κ. Φάμελλος ήταν εκπρόσωπος της ΕΕΑΑ Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη ως Διευθυντής στη διαδημοτική επιχείρηση Ανατολική.
Παρόλο αυτά, το τακτικό μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΝ, κ. Α. Παναγιώτου, η οποία είναι συνεργάτης και Υπεύθυνη του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού και εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετέχει ως μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΝ σε όλες τις συνεδριάσεις, για το έργο και την πολιτεία της οποίας στο ΔΣ του ΕΟΑΝ έχει αναφερθεί με πολύ σκληρές εκφράσεις ο Μητροπολίτης Μάξιμος.
Και όλα αυτά 4 ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές ….

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης