Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan εκβιάζει την ψήφο των Κούρδων - Αιφνιδιαστική δήλωση στήριξης στον Yildirim από Ocalan και Demirtas

Ο Erdogan εκβιάζει την ψήφο των Κούρδων - Αιφνιδιαστική δήλωση στήριξης στον Yildirim από Ocalan και Demirtas
Οι Κούρδοι της Πόλης αποτελούν το 8% των ψηφοφόρων και στις εκλογές του Μαρτίου είχαν στηρίξει τον Imamoglu
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Κωνσταντινούπολη, σε 31.342 κάλπες όπου καλούνται να ψηφίσουν 10.560.963 ψηφοφόροι βάσει των ίδιων εκλογικών καταλόγων της 31 Μαρτίου.
Οι δύο διεκδικητές της Δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu και Binali Yildirim ψήφισαν ήδη με τον εκλεκτό του προέδρου Erdogan, Yildirim να δηλώνει πως «οι Κωνσταντινουπολίτες θα κάνουν την καλύτερη επιλογή».
Οι κάλπες θα κλείσουν στις 17:00 και τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να αρχίσουν να μεταδίδονται μετά τις 20.00 το βράδυ.
Στο μεταξύ, ανατροπή στο τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να έχουν οι χθεσινοβραδινές δηλώσει του φυλακισμένου πρώην πρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP),Selahattin Demirtas, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τη γραμμή του ιστορικού ηγέτη των Κούρδων Ocalan, ο οποίος ζήτησε από τους Κούρδους να παραμείνουν ουδέτεροι σε αυτές τις εκλογές.
Οι Κούρδοι της Πόλης αποτελούν το 8% των ψηφοφόρων γεγονός που σημαίνει οτι εάν δεν στηρίξουν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση τον Imamoglu, όπως έκαναν στις εκλογές του Μαρτίου ίσως η εκλογική αναμέτρηση να εξελιχθεί σε πραγματικό «ντέρμπι».
Αναλυτές εκτιμούν ότι η επίσκεψη των δικηγόρων του Ocalan στις φυλακές του Ίμραλι , όπου βρίσκεται φυλακισμένος σε απομόνωση ο Κούρδος ηγέτης, αμέσως μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων της 31ης Μαρτίου είχε ως στόχο την «εξαγορά» των κούρδων που στήριξαν τον Imamoglu.
Το ερώτημα βέβαια είναι ποια θα είναι η επίδραση των δηλώσεων Ocalan και Demirtas μέσα από τη φυλακή όταν οι Κούρδοι καταλαβαίνουν ότι είναι απόλυτα κατευθυνόμενες και ελεγχόμενες από την κυβέρνηση Erdogan για να ευνοηθεί ο Yildirim.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης