Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Παίζουν τα ρέστα» τους Τσίπρας - Μητσοτάκης για την ψήφο των αναποφάσιστων..700 με 800 χιλ. λίγο πριν τις ευρωεκλογές

«Παίζουν τα ρέστα» τους Τσίπρας - Μητσοτάκης για την ψήφο των αναποφάσιστων..700 με 800 χιλ. λίγο πριν τις ευρωεκλογές
Οι αναποφάσιστοι υπολογίζεται ότι κυμαίνονται από 700.000 έως 800.000
Ανεβάζουν στροφές Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές  και μέχρι την Παρασκευή που πέφτει η αυλαία του προεκλογικού αγώνα με εκατέρωθεν αιχμές στις περιοδείες που πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα.
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκονται τα μέτρα της κυβερνησης ενώ και οι δυο δηλώνουν αισιόδοξοι για το εκλογικό αποτέλεσμα επιχειρώντας βεβαίως την αύξηση της συσπείρωσης για τα κομματα τους.
Σε αυτό το σκηνικό, οι δύο μονομάχοι προσπαθούν να κερδίσουν τη  μάχη των εντυπώσεων και να πείσουν τους αναποφάσιστους που υπολογίζουν ότι μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 700.000 και 800.000, να προσέλθουν στις κάλπες σε πείσμα των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν σταθερά, υψηλά ποσοστά ψηφοφόρων που δεν έχουν κάνει την τελική τους επιλογή.
Στην Κουμουνδούρου επενδύουν στην προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσουν το χαρτί των θετικών μέτρων και να αυξήσουν την κομματική συσπείρωση.
Ενώ στον αντίποδα από την Πειραιώς επιδιώκουν να διευρυνθεί το δημοσκοπικό προβάδισμα και να προβάλλουν τις θέσεις του προγράμματος της ΝΔ.
Σε κάθε περίπτωση, παρά το κλίμα πόλωσης που επικρατεί, Τσίπρας και Μητσοτάκης επιχειρούν να στείλουν μήνυμα νίκης την Κυριακή που έρχεται, ρίχνοντας όλα τα «όπλα» στη «μάχη».  
Ψηλά στην ατζέντα της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται η μείωση της αποχής, οι αναποφάσιστοι που είχαν στηρίξει το κυβερνών κόμμα το 2015 και βεβαίως οι νέοι άνθρωποι και ειδικότερα οι 17ρηδες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.
Την ίδια ώρα, παρότι οι δημοσκοπήσεις στην πλειοψηφία τους καταγράφουν μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ, στην κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν εμπιστεύονται τόσο πολύ τα αποτελέσματά τους.
Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι τις τελευταίες μέρες, οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν κλείσιμο της ψαλίδας ακριβώς για να περισώσουν οι δημοσκοπικές εταιρείες ότι τους έχει μείνει από αξιοπιστία.
Γι αυτό, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, δίνουν μεγαλύτερη βάση στο αίσθημα και στην αντίληψη που έχουν από τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού στις προεκλογικές συγκεντρώσεις καθώς και στο τι εισπράττουν από τον κόσμο ενώ κάνουν λόγο για ανατροπή πολιτικού σκηνικού.  
Αντίστοιχα, στην στρατηγική της ΝΔ εντάσσεται η προσπάθειά της να αποδομήσει τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση επιχειρούν να ταυτίσουν τον πρωθυπουργό με το χθες και σε αυτό το πλαίσιο το προεκλογικό δίλημμα που θα ακούγεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν είναι άλλο από το «πάμε με το αύριο και την πρόοδο ή με την υστέρηση και τη μιζέρια που μας καθηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ;».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει τα συγκεκριμένα ζητήματα μέσω των περιοδειών του στην περιφέρεια καθώς και με στοχευμένες παρεμβάσεις και συνεντεύξεις.
Στην τελική ευθεία, η ΝΔ επιμένει στους αναποφάσιστους διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει συνεχώς, ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος και πρέπει οι πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν.
Στο μεταξύ, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις της Κυριακής 26 Μαίου, όλες οι δημοσκοπησεις καταγράφουν μια παγιωμένη διαφορά που ξεπερνά το 6% και φτάνει μέχρι 8,5%.
Αναμφισβήτητα θα είναι μια σκληρή μάχη αλλά «κοντός ψαλμός αλληλούια» καθώς μένει να δούμε τι θα φέρει η κάλπη σε μόλις πέντε ημέρες.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης