Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω νέας κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων

tags :
Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω νέας κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων
Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, εν μέσω ανησυχιών ότι οι προμηθευτές της Huawei θα διακόψουν τη συνεργασία τους με τον κινεζικό κολοσσό
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (20/5/2019) η Wall Street, εν μέσω νέας κλιμάκωσης της εμπορικής έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, λόγω του αποκλεισμού της Huawei από την αμερικανική αγορά.
H Google απέκλεισε την πρόσβαση της Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google.
Περί τις 17:00, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,4% στις 25.654 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,5% στις 2.844 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,4% χαμηλότερα, στις 7.706 μονάδες.


Η ανησυχία ότι οι προμηθευτές της Huawei θα διακόψουν τη συνεργασίας τους με τον κινεζικό κολοσσό, οδηγεί σε σημαντικές απώλειες τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 1,7%.
Όπως μεταδίδει το «Bloomberg», εταιρείες όπως Intel (-0,9%), Qualcomm (-4,5%) και Broadcom (-4,4%) δεν θα προμηθεύουν την Huawei μέχρι νεοτέρας.
Οι μετοχές των Nvidia, Advanced Micro Devices, Micron Technology και Lam Research υποχωρούν κατά 2,8%, 2,6%, 4% και 3,2% αντίστοιχα.
Ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών Apple (-3,6%), Microsoft (-1,3%), Alphabet (-2%), Netflix (-1,7%) και Facebook (-1,6%).
Σημειώνεται ότι οι εμπορικές ανησυχίες έχουν πλήξει σημαντικά τις μετοχές αυτόν τον μήνα.
Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 2,9% από την αρχή του μήνα, ενώ Dow και Nasdaq έχουν χάσει περισσότερο από 3%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης