Γεννηματά: Πορευόμαστε αυτόνομα, με πυξίδα το προοδευτικό πρόγραμμά μας για έξοδο από την κρίση

Γεννηματά: Πορευόμαστε αυτόνομα, με πυξίδα το προοδευτικό πρόγραμμά μας για έξοδο από την κρίση
"Ο κ. Τσίπρας στρώνει το χαλί για τις συντηρητικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη", αναφέρει η κ. Γεννηματά
«Δεν υπάρχει ούτε δεξιά στροφή, ούτε ίσες αποστάσεις.
Πορευόμαστε αυτόνομα, με πυξίδα το “Σχέδιο Ελλάδα”, το προοδευτικό πρόγραμμά μας για έξοδο από την κρίση, για ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Μάλιστα, αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης «ονειρεύονταν ένα μικρό, βολικό Κίνημα Αλλαγής συμπλήρωμα τους, σε μία σχέση συναλλαγής», προσθέτοντας πως «είναι μακριά νυχτωμένοι».
«Οι 212.000 προοδευτικοί πολίτες το Νοέμβριο του 2017 μας έδωσαν μία εντολή.
Να ενώσουμε και πάλι την δημοκρατική παράταξη και να λειτουργήσουμε ως εφαλτήριο για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την πολύπλευρη κρίση της τελευταίας δεκαετίας.
Δεν υπάρχει ούτε δεξιά στροφή, ούτε ίσες αποστάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«O  κ. Τσίπρας που μιλάει για δήθεν δεξιά στροφή του Κινήματος Αλλαγής, ας κοιταχθεί στον καθρέπτη και θα αντικρύσει το δεξιό πρόσωπο της πολιτικής του», υπογραμμίζει και μεταξύ άλλων προσθέτει ότι «ο κ. Τσίπρας στρώνει το χαλί για τις συντηρητικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη.
Είναι η νέα Δεξιά, που προετοιμάζει το έδαφος για την original, την παλιά Δεξιά».
Κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει αυξήσει τις ανισότητες στην κοινωνία.
«Τα επιδόματα που μοιράζει λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές είναι στάχτη στα μάτια των φτωχοποιημένων Ελλήνων», τονίζει, συμπληρώνοντας «παίρνει δέκα , επιστρέφει ένα. Σπρώχνει σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια τους φτωχούς και διαλύει τη μεσαία τάξη, χωρίς να θίγει τα πολύ μεγάλα εισοδήματα».
Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι ο κ. Τσίπρας έχει κοστίσει ακριβά στη χώρα, λέγοντας πως «αφήνουν μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά», καθώς και ότι «η πολιτική ζημιά από την διακυβέρνηση Τσίπρα είναι ίσως μεγαλύτερη ακόμα και από την οικονομική».
Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είπε από την πρώτη στιγμή ψέματα και μάλιστα, ότι συνεχίζει με τις υποσχέσεις του για σκίσιμο του μνημονίου με ένα νόμο κι ένα άρθρο, ενώ σημειώνει ότι «είναι ο μέγας χορηγός της Νέας Δημοκρατίας».
Σε ερώτηση για το αν μπορεί μόνη η ΝΔ να οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια, απαντά ότι «η επιστροφή τη δεξιάς δεν είναι λύση για τη χώρα.
Αυτόν τον αγώνα μόνο μια Εθνική Ελλάδος στο γήπεδο μπορεί να τον κερδίσει», συμπληρώνοντας πως προοδευτικό πρόγραμμα και αποτελεσματικές λύσεις ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να προσφέρει.
Σε ό,τι αφορά το Κίνημα Αλλαγής, η κ. Γεννηματά ζητά από τους πολίτες να δώσουν ισχυρό μήνυμα αλλαγής και πολιτικής ανατροπής τώρα.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργοί ανταποκρίθηκαν στην προοδευτική συμμαχία του πρωθυπουργού, αναφέρει ότι πρόκειται για «κυνική συναλλαγή.
Είναι η συμμαχία της καρέκλας, της εξαχρείωσης της πολιτικής η δήθεν προοδευτική συμμαχία του κ. Τσίπρα.
Οι λίγοι πρόθυμοι που εξασφάλισε δίνοντας τους υπουργεία είναι όλοι μίας χρήσης – και θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από τους ψηφοφόρους , όταν έλθει η ώρα».
Τέλος, σχολιάζοντας το ότι η Τουρκία κλιμακώνει τις πιέσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, τονίζει ότι «απαιτείται μεγάλη προσοχή, τόσο από την κυβέρνηση – όσο παραμένει στην εξουσία εν αναμονή των εθνικών εκλογών – όσο και από όλα τα κόμματα.
Χρειάζεται επαγρύπνηση , αλλά προς Θεού, όχι πρωτοβουλίες τύπου Πρεσπών, όπως έσπευσαν να ζητήσουν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».
«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα και το δηλώνουμε με σαφήνεια: δεν μπορεί να υπάρξει καμία άλλη δέσμευση στα εθνικά θέματα από αυτήν την Κυβέρνηση στο τέλος της θητείας της», σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Μετά από τις εκλογές, απαιτείται επιτέλους εθνική συνεννόηση για το μείζον θέμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS