Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Απώλειες στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ - Κίνας
Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζουν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα
Με απώλειες άνοιξαν σήμερα (17/5/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζουν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,5% στις 25.723 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,6% στις 2.858 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,7% χαμηλότερα, στις 7.841 μονάδες.


Οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν απώλειες στο σύνολο της εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, Dow και Nasdaq αναμένεται να σημειώσουν πτώση 1%, ενώ ο S&P 500 απώλειες 0,8%.
Πιέσεις δέχεται σήμερα η μετοχή της Apple, υποχωρώντας κατά 1%, λόγω της έκθεσης του τεχνολογικού κολοσσού στην Κίνα.
Η Apple παρασύρει χαμηλότερα και άλλες τεχνολογικές μετοχές, με την Amazon στο -0,5%, το Facebook στο -0,6% και την Alphabet στο -0,3%.
Κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα ότι δεν υπάρχει νόημα να συνεχιστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι ειλικρινής στις διαπραγματεύσεις.
«Οι ΗΠΑ δεν είναι ειλικρινείς όσον αφορά την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις συνομιλίες για το εμπόριο με την Κίνα και καταστρέφουν την ατμόσφαιρα των διαπραγματεύσεων με τις τελευταίες τους κινήσεις», υπογραμμίζουν τα κινεζικά ΜΜΕ, αναφερόμενα στο διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Trump κατά του κινεζικού κολοσσού Huawei.
Οι εμπορικές ανησυχίες αντισταθμίζονται εν μέρει από το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα κι επίσημα την αναβολή στην επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε την αναβολή για έξι μήνες της απόφασης σχετικά με το εάν θα επιβάλει ή όχι δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και εξαρτήματα, ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία.
Ο Trump ζήτησε από τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών, Robert Lighthizer, να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και να υποβάλει μια έκθεση εντός 180 ημερών.
Όπως είπε, ορισμένες εισαγωγές αυτοκινήτων και φορτηγών έχουν αποδυναμώσει την οικονομία των ΗΠΑ και απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης