Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ο Trump απειλείται με πρόστιμο για τους ρυπογόνους πύργους του

Guardian: Ο Trump απειλείται με πρόστιμο για τους ρυπογόνους πύργους του
Ο Donald Trump απειλείται με πρόστιμο για τους ρυπογόνους πύργους του στη Νέα Υόρκη
Πολύ ακριβά κινδυνεύει να πληρώσει τους ρυπογόνους πύργους της επιχείρησής του στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή της η «Guardian».
Ειδικότερα, οκτώ κτήρια του Donald Trump στη Νέα Υόρκη δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν οι νέοι κανονισμοί με σκοπό τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Οργανισμός Trump μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα 2,1 εκατ. δολαρίων κάθε χρόνο από το 2013, εφόσον τα κτήρια δεν καταστούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της Νέας Υόρκης, το σύνολο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα οκτώ μεγαλύτερα κτήρια του Αμερικανού προέδρου ανέρχεται στους 27.000 τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2), όσο δηλαδή εκπέμπουν 5.800 αυτοκίνητα.
Στα πιο ρυπογόνα περιλαμβάνονται ο Trump Tower, στην Πέμπτη Λεωφόρο και το Trump Building, στη Wall Street.
Ο μεγαλύτερος ωστόσο πονοκέφαλος για τον Αμερικανό πρόεδρο φαίνεται πως είναι το Trump International Hotel & Tower, το μεγαθήριο στο Central Park, για το οποίο ενδέχεται να πληρώνει πρόστιμο περίπου 850.000 δολαρίων, εάν δεν προχωρήσει σε βελτιώσεις της ενεργειακής αποδοτικότητάς του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης