Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε υψηλά τριών μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 50,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Σε υψηλά τριών μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2019 - Στις 50,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο δείκτης PMI του μεταποιητικού κλάδου της Ιαπωνίας σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2019
Άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/5) στοιχεία της Markit, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες, έναντι 49,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες σημείωσε πτώση, αν και ο ρυθμός υποχώρησης ήταν βραδύτερος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ταχύτερη ήταν πτώση στις παραγγελίες από το εξωτερικό.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επενδυτών για τους επόμενους δώδεκα μήνες σημείωσε άνοδο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών.
«Η ανάκαμψη του δείκτη PMI σε υψηλά τριών μηνών θα αποτελέσει ευπρόσδεκτο σημάδι ότι η πρόσφατη πτώση της δυναμικής έχει προοπτικές υποχώρησης για την ώρα», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
«Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στις βιομηχανίες ημιαγωγών και οχημάτων τους τελευταίους μήνες, φαίνεται ότι οι ενδείξεις δείχνουν πως η ισχυρότερη αισιοδοξία οφείλεται εν μέρει στις αισιόδοξες προβλέψεις για τις δύο βασικές ασιατικές βιομηχανίες», καταλήγει ο κ. Hayes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης