Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί ο Μητσοτάκης αποφεύγει το ρίσκο ενός debate με τον Τσίπρα – Που εστιάζουν οι δύο «μονομάχοι»

Γιατί ο Μητσοτάκης αποφεύγει το ρίσκο ενός debate με τον Τσίπρα – Που εστιάζουν οι δύο «μονομάχοι»
Στο στόχαστρο τους οι αναποφάσιστοι
Ο Κ.Μητσοτάκης κατέστησε με τον πλέον σαφή τρόπο πως τηλεοπτικό debate με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει.
Και παρέπεμψε την πολιτική τους αντιπαράθεση στη Βουλή.
Εκεί που ο πρόεδρος της ΝΔ νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια.
Καθώς οι πολιτικοί μονόλογοι, ακόμα και αν αφορούν ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, μπορούν να κλιμακώνονται όσο και μέχρι εκεί που θέλει ο εκάστοτε ομιλητής.
Πρόκειται για μια αντιπαράθεση ελεγχόμενης έντασης.
Χωρίς απρόσμενες και ενδεχομένως δυσάρεστες εκπλήξεις, χωρίς αιφνιδιασμούς ή στιγμές πολιτικής αμηχανίας.
Θα περίμενε κανείς πως ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια ζητά συνεχόμενα και επιτακτικά εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι η χειρότερη μετά τη Μεταπολίτευση και ότι έχει καταστρέψει την οικονομία, ο οποίος έχει μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα και ο οποίος εμφανίζεται ως ο σίγουρος νικητής των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων, να αποδεχόταν την «πρόκληση» Τσίπρα προκειμένου να τον «στριμώξει» για τα καλά για όλα όσα τον κατηγορεί.
Όμως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν το κάνει.
Προφανώς γιατί μια τέτοια πολιτική κίνηση ενέχει μεγάλες δόσεις ρίσκου.
Από τη στιγμή που ο κ.Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα έναντι του πολιτικού του αντιπάλου, δεν έχει κανένα κίνητρο να πάει σε ένα debate με τον Αλέξη Τσίπρα και να «τσαλακώσει» - ενδεχομένως – την εικόνα και το αρχηγικό του προφίλ.
Και μπορεί αυτό να τον φέρνει σε θέση ισχύος, δεδομένου ότι το «παιχνίδι παίζεται» με τους δικούς του όρους, ωστόσο έχει και «παρενέργειες» για τον πρόεδρο της ΝΔ.
Διότι δίνει το επιχείρημα στον κ.Τσίπρα να υποστηρίζει – όπως και το έπραξε – ότι ο κ.Μητσοτάκης φοβάται να αντιπαρατεθεί μαζί του.
Δίνει το επιχείρημα στον κ.Τσίπρα να υποστηρίζει πως ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει να παρουσιάσει πολιτική πρόταση και σχέδιο για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την χώρα και ότι επιλέγει να κρυφτεί.
Αναμφίβολα πρόκειται για μια εξέλιξη που δίνει – έστω και επικοινωνιακά – πόντους στον κ.Τσίπρα.
Πάντως είναι περισσότερο από προφανές ότι ο κ.Τσίπρας δεν περίμενε ότι ο κ.Μητσοτάκης θα απαντούσε θετικά στην «πρόσκληση – πρόκληση» του.
Οι δύο «μονομάχοι» γνωρίζουν πολύ καλά ότι στις τρεις εβδομάδες που έχουν απομείνει έως τις 26 Μαΐου, κάθε «κίνηση» που κάνουν, μετράει.
Ιδιαίτερα από τη στιγμή που γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί από τη συμμετοχή στις κάλπες και από το τι τελικά θα πράξουν οι αναποφάσιστοι.
Διότι ακόμα και αν υλοποιηθεί το επικρατέστερο σενάριο (βάσει των δημοσκοπήσεων) που θέλει τη ΝΔ να νικά στις ευρωεκλογές, το μεγάλο ερωτηματικό για το ποια θα είναι η διαφορά της από το ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει.
Και αυτή η διαφορά είναι που θα κρίνει υπό ποιες συνθήκες θα πορευθούν Τσίπρας και Μητσοτάκης στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.
Και κυρίως το εάν το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών θα είναι ανοιχτό ή όχι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης