Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: «Πιθανή» μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας μέχρι την επόμενη Παρασκευή (10/5)

CNBC: «Πιθανή» μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας μέχρι την επόμενη Παρασκευή (10/5)
«Πιθανή» χαρακτήρισαν πηγές στο «CNBC» την ανακοίνωση μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας μέχρι την επόμενη Παρασκευή
«Πιθανή» χαρακτήρισαν πηγές στο «CNBC» την ανακοίνωση μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας μέχρι την επόμενη Παρασκευή.
Μια αντιπροσωπεία των ΗΠΑ συναντήθηκε σήμερα με Κινέζους διαπραγματευτές στο Πεκίνο, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προσπαθούν να σφυρηλατήσουν τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας.
Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι Ουάσινγκτον και Πεκίνο προσπαθούν να τερματίσουν μια εμπορική διαμάχη που οδήγησε σε μια διευρυμένη σειρά δασμών και εξέγειρε φόβους ένα σπιράλ οικονομικών ζημιών.
Ενώ και οι δύο πλευρές έχουν επανειλημμένα επισημάνει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, παραμένουν διαφωνίες, όπως σχετικά με το εάν θα καταργηθούν άμεσα οι υφιστάμενοι δασμοί ή εάν θα διατηρηθούν ως μέτρο επιβολής για να σταματήσουν πρακτικές όπως η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, θέλει επίσης η Κίνα να αγοράζει περισσότερα εμπορεύματα από τις ΗΠΑ, ώστε να μειωθεί το εμπορικό έλλειμμα μεταξύ των χωρών.
Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο τελευταίος γύρος συνομιλιών έφερε την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο πιο κοντά σε μια συμφωνία.
Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders, δήλωσε ότι «οι συζητήσεις παραμένουν επικεντρωμένες στην επίτευξη σημαντικής προόδου σε σημαντικά διαρθρωτικά θέματα και στην επανεξισορρόπηση της εμπορικής σχέσης ΗΠΑ-Κίνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης