Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street, λόγω Apple και ισχυρών μάκρο - Στη Fed τα «βλέμματα»

tags :
Ήπια άνοδος στη Wall Street, λόγω Apple και ισχυρών μάκρο - Στη Fed τα «βλέμματα»
Tα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στη συνεδρίαση της Fed, που ολοκληρώνεται σήμερα
Με ήπια κέρδη άνοιξαν σήμερα (1/5/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες η Apple, αλλά και των ισχυρών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που ολοκληρώνεται σήμερα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 26.642 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.952 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% υψηλότερα, στις 8.135 μονάδες.


Η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο άνω του 4% στο άνοιγμα, καθώς, παρά τη μείωση, τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ το guidance που δημοσίευσε ο τεχνολογικός κολοσσός για το επόμενο τρίμηνο ήταν επίσης καλύτερο των εκτιμήσεων.
Οι μετοχές των Advanced Micro Devices και Mondelez καταγράφουν κέρδη 4% και 2,5% αντίστοιχα, στον απόηχο επίσης καλύτερων των προβλέψεων αποτελεσμάτων.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα περίπου το 60% των εταιρειών εισηγμένων στον δείκτη S&P 500.
Από αυτές τις εταιρείες, το 74,9% έχουν αναφέρει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών.
Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα ευνοούν τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν 275 χιλ. νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, πολύ περισσότερες από τις 180 χιλ. που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Τα «βλέμματα» στρέφονται, εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση της Fed, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την αμερικανική οικονομία.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε σήμερα πως ο τελευταίος γύρος συζητήσεων με το Πεκίνο ολοκληρώθηκε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.
Ο Mnuchin, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο Πεκίνο μαζί με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, χαρακτήρισε ως «παραγωγικές» τις συνομιλίες.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Mick Mulvaney, δήλωσε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου θα επιλυθούν εντός δύο εβδομάδων «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης