Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών – Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δεξιά πολιτική

Γεννηματά: Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών – Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δεξιά πολιτική
Η ετυμηγορία του λαού είναι που θα καθορίσει πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα τόνισε η κα.Γεννηματά
Την εκτίμηση πως το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η έκπληξη των εκλογών διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει δεξιά πολιτική.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Γεννηματά επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και στο άνοιγμα του στην κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «Προοδευτική Συμμαχία, με ακροδεξιούς, δεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές, όσο και αν θέλεις να το κάνεις, δεν γίνεται».
«Είναι ένας ιδεολογικός και πολιτικός αχταρμάς αυτό που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας.
Οι επιπτώσεις της πολιτικής του έχουν οδηγήσει στην μιζέρια και την φτώχεια τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Εξαντλήθηκε η μεσαία τάξη.
Προσπαθεί να μας πείσει ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, όμως έχει φτιάξει ένα σπίτι χωρίς θεμέλια, σε σεισμογενή περιοχή και λέει στον κόσμο μπες μέσα, ενώ ξέρει ότι σύντομα θα υπάρχουν ξανά θύματα.
Η κρίση δεν ξεκίνησε επειδή ήρθαν τα μνημόνια στον τόπο, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τι πραγματικά έφταιξε και πως δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη που μας έφεραν ως εδώ» είπε η κα.Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως το κόμμα της έχει κάνει την αυτοκριτική του.
«Δυστυχώς για τον τόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερός.
Οι πολίτες πίστεψαν τα λόγια τα μεγάλα και έδωσαν μεγάλο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως αρκετοί τώρα γυρίζουν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΙΝΑΛ, θα το δείτε στις εκλογές, θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών» υποστήριξε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναφέροντας πως «ο φόβος είναι ότι κι αν ψηφίζουν οι πολίτες, να βγει η δεξιά, διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δεξιά πολιτική, πήρε 13 δις από την υπερφορολόγηση και επέστρεψε 2 δις στους πολίτες».
«Έχει πολλές ομοιότητες η πολιτική Τσίπρα με την πολιτική της δεξιάς, σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις πρακτικές, μάλιστα χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας ακόμη και τους ίδιους ανθρώπους» είπε η κα.Γεννηματά.
«Εμείς είμαστε μια δύναμη συνεννόησης, έχουμε συνδεθεί με την εθνική συμφιλίωση και επειδή δεν έχουμε ακόμη βγει στο ξέφωτο, πρέπει να κατανοήσουμε ότι απαιτείται συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και σχέδιο με ελληνική βάση αυτήν την φορά, όχι τοξικότητα-δηλητήριο και διχασμό, για να βαδίσουμε με σταθερά βήματα για να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες» τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η οποία αναφέρθηκε και στα μετεκλογικά σενάρια.
«Η συζήτηση της “επόμενης ημέρας” θα γίνει την “επόμενη ημέρα”, διότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τι θα πει ο λαός με την ψήφο του.
Η ετυμηγορία του λαού είναι που θα καθορίσει πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα.
Δεν θα γυρίσουμε ποτέ σελίδα, όσο έχουμε δύο μονομάχους που κονταροχτυπιούνται για την καρέκλα παραμονής στην εξουσία.
Εμείς θα μιλήσουμε με όλους για να υπάρξει αξιόπιστη και ισχυρή Κυβέρνηση στον τόπο, διότι μόνο μια τέτοια θα μπορεί να διαπραγματευτεί αλλαγή των όρων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές η Κυβέρνηση Τσίπρα», ανέφερε η κ. Γεννηματά, αφήνοντας ανοιχτά παράθυρα μετεκλογικής συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ.
«Ο ελληνικός λαός θα μας βάλει στην θέση μας και θα πει ποιοι πρέπει να συνεργαστούν για το καλό του τόπου.
Εμείς δεν θα μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα ασκήσει μια συντηρητική πολιτική που ασκεί σήμερα ο κ. Τσίπρας ούτε τις συντηρητικές πολιτικές που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης.
Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την δύναμη για να βγούμε από την κρίση» τόνισε η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης