Παπακώστα: Η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική - Τα Εξάρχεια κέντρο τέχνης και πολιτισμού

Παπακώστα: Η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική - Τα Εξάρχεια κέντρο τέχνης και πολιτισμού
"Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας", δηλώνει η Κ. Παπακώστα
Στο ξεκάθαρο μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι «η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους», αναφέρεται   η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ), υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Κ. Παπακώστα.
Η ίδια σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει  ότι η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα και σημειώνει  πως «κάποιοι έχουν «επενδύσει» στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής, το οποίο πολύ απέχει από το ότι όντως υπάρχουν ζητήματα παραβατικότητας που μας απασχολούν και απασχολούν τους Αθηναίους, και στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος μας, μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω, εκπέμποντας λανθασμένα σήματα».
Για τα Εξάρχεια αναφέρει ότι για την ίδια «είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».
Ακόμη, η κ. Παπακώστα δηλώνει παρούσα στις ευρωεκλογές και σημειώνει ότι «η Νέα Ελληνική Ορμή δεν διακρίνεται από πολιτικό μεγαλοϊδεατισμό, ούτε από πολιτικό αμοραλισμό, ο οποίος ξεχειλίζει αυτήν την περίοδο στο υπάρχον πολιτικό σύστημα της χώρας μας» και «η προσπάθειά μας κατατείνει στο να το αναχαιτίσουμε μέσα από συνεργασίες που χτίζουμε με προγραμματικές συγκλίσεις ώστε σε αυτές τις ευρωεκλογές το Ν.Ε.Ο. να συμβάλλει με προτάσεις, με πρόσωπα ώστε να χτίσουμε μία νέα αρχιτεκτονική στην Ευρώπη, στην οποία η Ελλάδα θα έχει δεσπόζουσα θέση».
«Το ευρωψηφοδέλτιο που θα προτείνουμε στην ελληνική κοινωνία θα έχει πολιτικά πρόσωπα ασφαλώς αλλά και νέους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν μπει στο «τριπάκι» της κομματικής ιδιοτέλειας», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, η κ. Παπακώστα σχετικά με την τοποθέτηση ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα και «μητέρα των μαχών», δηλώνει ότι η ίδια είναι απέναντι μετωπικά σε μία «τέτοια ανόητη και αντιδημοκρατική άποψη.
Δεν αλλάζει κυβέρνηση η χώρα».
Όπως αναφέρει, «όσοι επιμένουν να προσδίδουν χαρακτήρα εσωτερικού δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για «μητέρα των μαχών», επιχειρούν να καλύψουν την παντελή έλλειψη προτάσεων για αλλαγή πλεύσης στην Ευρώπη, είτε γιατί έχουν κρυφή ατζέντα, είτε γιατί έχουν αποφασίσει να υπακούσουν στα κελεύσματα των ευρωπαϊκών ελίτ, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των πολιτών».
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η κ. Παπακώστα υπογραμμίζει ότι «η Νέα Ελληνική Ορμή αναγνωρίζει το πολιτικό ήθος και την ικανότητα άξιων στελεχών τα οποία έχουν εμπειρία και διαδρομή στην αυτοδιοίκηση και σχέδιο για την επόμενη μέρα», ενώ για τους κυρίους Βουλγαράκη και Ορφανό, που στηρίζει το κόμμα της για τη δημαρχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, αναφέρει ότι «πρόκειται για δύο έμπειρους πολιτικούς οι οποίοι για χρόνια εκλέγονται βουλευτές στις περιφέρειές τους για να προσφέρουν».
Τέλος, για την υπόθεση Novartis, αφού σημειώνει πως είναι «υπαρκτό σκάνδαλο σε παγκόσμιο επίπεδο», συμπληρώνει ότι «απαιτεί ανάληψη πολιτικής ευθύνης» και  «θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη αν εμπλέκονται ή όχι πολιτικά πρόσωπα».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS