Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Απάνθρωπο να χάνουν οι άνθρωποι την α’ κατοικία τους – Καμία σχέση με την Κεντροαριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ

Γεννηματά: Απάνθρωπο να χάνουν οι άνθρωποι την α’ κατοικία τους – Καμία σχέση με την Κεντροαριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ
Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να υπάρχει, είναι ο κινητήριος μοχλός του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε η κα.Γεννηματά
Την θέση ότι είναι απάνθρωπο να χάνουν οι άνθρωποι την πρώτη τους κατοικία διατύπωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία επιτέθηκε για άλλη μια φορά στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά.
«Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας, η μοναδική προστασία που υπήρχε και είχε προβλεφθεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει κόφτες, στην προστασία των πιο αδύναμων.
Και γι’ αυτό βέβαια ψηφίζουν την τροπολογία από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία.
Δεν προστατεύονται πλέον τα νοικοκυριά που μπορεί να βρεθούν σε αδυναμία, περιορίζεται ο αριθμός όσων  μπορούν να υπαχθούν, υπάρχουν σοβαρότατα γραφειοκρατικά εμπόδια και πολλές ασάφειες και κενά που μένουν να καλυφθούν από Υπουργικές αποφάσεις που δε γνωρίζουμε ούτε πότε θα εκδοθούν, ούτε το περιεχόμενό τους.
Δεν ξέρουμε πώς θα προκύπτει το ύψος της επιδότησης από το Δημόσιο, δε γνωρίζουμε με ποια κριτήρια θα γίνεται η επαναξιολόγηση κάθε έτος των δανειοληπτών.
Για όλους αυτούς τους λόγους δεν ψηφίζουμε τη ρύθμιση αυτή.
Είναι απάνθρωπο, να χάνουν οι άνθρωποι την πρώτη τους κατοικία.
Μεσαίοι και μικροί δανειολήπτες, οι οποίοι πραγματικά χτυπήθηκαν στα χρόνια της κρίσης και δε μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Έχουμε καταθέσει, το Κίνημα Αλλαγής, συγκεκριμένη πρόταση νόμου για τα κόκκινα δάνεια: Με τρεις φράσεις: Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας για μικρούς και μεσαίους δανειολήπτες, πάγωμα οφειλής των ευπαθών ομάδων και τρίτον, κούρεμα δανείου εάν είναι ενήμερη η ρύθμιση της οφειλής» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ η κα.Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια, καθυστέρησαν και ακρίβυναν την έξοδο από την κρίση.  
Η κα.Γεννηματά εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο ισχυρό από ποτέ, δυναμώνει κάθε μέρα, έχει σοβαρές δυνατότητες να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο το επόμενο διάστημα στις πολιτικές εξελίξεις».
«Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας.
Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη να υπάρξει ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα.
Και αυτό το ρεύμα, είναι ενάντια στις δυο όψεις της συντήρησης που δεν είναι άλλες από την παλιά Δεξιά του κ. Μητσοτάκη και τη νέα Δεξιά του κ. Τσίπρα.
Ο κόσμος διψάει ν’ ακούσει για προοδευτικές λύσεις, μας ξαναμετράει όλους.
Είμαι πραγματικά αισιόδοξη και βλέπω αυτό το συνέδριο ως ένα βήμα σημαντικό, για να κλείσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πολυκομματική λειτουργία και να κάνουμε το πέταγμα προς τα εμπρός.
Ο κ. Τσίπρας και η παρέα που τον ακολουθεί, η ομάδα του Μαξίμου, δεν έχουν καμία σχέση με την Κεντροαριστερά» τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.
«Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβερνήσεις που θα συνεχίσουν τη συντηρητική πολιτική που ασκεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς
Το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, θα το αποφασίσει και θα το υποδείξει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.
Κανείς πριν από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού δε δικαιούται να κάνει σενάρια και σχέδια ερήμην του.
Αυτό που λέμε εμείς, είναι ότι θέλουμε δύναμη για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο Ελλάδα που είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη, δηλαδή μια πρόταση πραγματικά προοδευτική» υποστήριξε η κα.Γεννηματά, αναφέροντας πως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να υπάρχει, είναι ο κινητήριος μοχλός του Κινήματος Αλλαγής.
«Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να υπάρχει, είναι ο κινητήριος μοχλός του Κινήματος Αλλαγής.
Δε μπορούμε να διανοηθούμε Κεντροαριστερά χωρίς το ΠΑΣΟΚ αλλά δε μπορούμε και να συνεχίσουμε μόνο με το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν πρωτοστατεί στην προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής και ακόμα πιο δυνατά θα φανεί αυτό μετά από το συνέδριο του Σαββατοκύριακου.
Προφανώς το έμβλημά μας και το όνομα του ΠΑΣΟΚ όπως και το ’15, έτσι και τώρα, θα είναι στα ψηφοδέλτια όλων των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας» τόνισε η κα.Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει πήχης στις εκλογές και ότι όλα είναι ανοιχτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης