Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζουν όλα στον όμιλο Rothschild – Εκτός χρηματιστηρίου η Edmond de Rothschild

tags :
Αλλάζουν όλα στον όμιλο Rothschild – Εκτός χρηματιστηρίου η Edmond de Rothschild
Αλλάζουν όλα στον όμιλο Rothschild – Εκτός χρηματιστηρίου η Edmond de Rothschild
Η οικογένεια του Benjamin de Rothschild σκοπεύει να αποσύρει  από το χρηματιστήριο την ελβετική τράπεζα Edmond de Rothschild (Suisse) S.A. καθώς ενοποιεί και απλοποιεί τη νομική δομή της τράπεζας.
Σύμφωνα με την Bloomberg, η Edmond de Rothschild Holding SA προχωρά σε δημόσια προσφορά με σκοπό να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της Edmond de Rothschild (Suisse) στην τιμή των 17,945 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, με premium 6,7% από την τιμή κλεισίματος στις 13/3, μια συμφωνία αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η ελβετική τράπεζα, η οποία έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων αμέτρητων πλούσιων οικογενειών, προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών διαχείρισης πλούτου για ιδιωτικούς και θεσμικούς πελάτες.



«Ο ρόλος μου ήταν να απλοποιήσω τη δομή του ομίλου, η οποία ήταν πολύ περίπλοκη και έλλειψη διαφάνειας και να διασφαλίσω τη μακροζωία και τη σταθερότητα του ομίλου», δήλωσε ο Ariane de Rothschild, πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου σε συνέντευξη στην έδρα της τράπεζας στη Γενεύη.



O όμιλος Edmond de Rothschild iδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 170 δισ. ελβετικών φράγκων  και έσοδα 1,1 δισ. ελβετικά φράγκα σε έσοδα.
Η τραπεζική μονάδα Edmond de Rothschild (Suisse) διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία πελατών αξίας 128 δισ. ελβετικών φράγκων  στο τέλος του 2018.
Η εξαγορά οδηγεί στο κλείσιμο τηςς διαμάχης μεταξύ της οικογένειας Rothschild για τη χρήση του ιστορικού οικογενειακού ονόματος της τραπεζικής δυναστείας.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την εκκαθάριση των διασταυρούμενων συμμετοχών και την αγορά μετοχών σε μια συναλλαγή αξίας 100 εκατομμυρίων φράγκων για να δοθεί πλήρης έλεγχος της τράπεζας στην οικογένεια.
«Αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας στον τραπεζικό μας όμιλο και τις φιλοδοξίες μας για ανάπτυξη τόσο οργανικά όσο και μέσω εξαγορών», δήλωσε στη δήλωση ο Benjamin de Rothschild, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Edmond de Rothschild Holding.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης