Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται κατά πάντων πολώνοντας το κλίμα αλλά μεταθέτει... τις εκλογές για τον Οκτώβριο 2019

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται κατά πάντων πολώνοντας το κλίμα αλλά μεταθέτει... τις εκλογές για τον Οκτώβριο 2019
Εντάσεις, «εστίες φωτιάς» και γκρίνιες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα μέχρι την προσφυγή στις επικείμενες τριπλές κάλπες του Μαΐου - ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές - ξεδίπλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά πάντων, πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών δημοσκόπων και δημοσιογράφων δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα της στρατηγικής του προς τις κάλπες.
Παρά το έντονο προεκλογικό χρώμα που είχε ο λόγος του, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε «να μη προσδοκούν ότι θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές» ενώ τόνισε ότι θα γίνουν το φθινόπωρο με την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης και η Νέα Δημοκρατία θα ηττηθεί σε αυτές.
Στο δρόμο προς τις εκλογικές αναμετρήσεις της 26ης Μαΐου το κλίμα πόλωσης κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό με την σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης να εντείνεται.
Σε αυτό το πλαίσιο, από το βήμα της ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για καταστροφολογία με τον πρόεδρο της ΝΔ που περιόδευσε στη Λέσβο να εκφράζει τη βεβαιότητά του για νίκη του κόμματός του στις ευρωεκλογές.
Ο κ. Τσίπρας ενισχύοντας τη στρατηγική που ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου με στόχο να αποδομήσει τις μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εξαπέλυσε βέλη κι εναντίον των δημοσκόπων καθώς εδώ και πολλούς μήνες υπάρχει μεγάλη δημοσκοπική διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Και σταθερά η Αξιωματική Αντιπολίτευση υπερέχει του κυβερνώντος κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση, συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δεύτερη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Βουλή για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Εντάσεις, «εστίες φωτιάς» και γκρίνιες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την ένεση αυτοπεποίθησης πάντως που επιχείρησε ο πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα δεν έλειψαν οι εντάσεις, οι αντιπαραθέσεις και οι γκρίνιες μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την αποχώρηση των τηλεοπτικών συνεργείων και των φωτογράφων άρχισαν τα όργανα στην αίθουσα της γερουσίας στη Βουλή.
Αν και έγινε προσπάθεια να καταλαγιάσουν οι τόνοι αυτό δεν κατέστη δυνατό στην ΚΟ που συνεδρίασε και ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας σήμερα για την Συνταγματική Αναθεώρηση.
Ένα σκόπελο που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα η κυβέρνηση είναι η ψηφοφορία που αφορά το άρθρο 3 και την κατοχύρωση του ουδετερόθρησκου κράτους καθώς στην πρώτη ψηφοφορία δεν είχαν ψηφίσει όλοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Όπως η Νίνα Κασιμάτη η οποία βρέθηκε κάποια στιγμή στο επίκεντρο της έντασης που προκλήθηκε στη συνεδρίαση  της ΚΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια υποστήριξε πως ο καθένας έχει τις απόψεις του, δεν προέρχονται, όλοι από τις ίδιες πολιτικές αφετηρίες στον ΣΥΡΙΖΑ και συνεπώς η ίδια έχει άλλη άποψη στο θέμα αυτό.
Και ίσως, προσανατολίζεται να μην ψηφίσει σήμερα κατά την δεύτερη ψηφοφορία.
Μένει βέβαια να αποδειχθεί και στην πράξη.
Κατά τη συνεδρίαση, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο  πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, φέρεται να υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα μείζων θέμα, εμβληματικό για την κυβέρνηση το οποίο έχει συζητηθεί και αποφασιστεί πιο προωθημένα ίσως στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει αυτή τη μάχη συντεταγμένα ώστε να μην προσφέρει την ευκαιρία στη ΝΔ να αποκομίσει την εντύπωση ότι είναι διαιρεμένη.
Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν τον πρωθυπουργό, να πήρε το λόγο ξανά, στο τέλος της συζήτησης, υποστηρίζοντας ότι αυτή η ΚΟ έχει περάσει από «40 κύματα», είναι ίσως η πιο ανθεκτική της μεταπολίτευσης και θα πρέπει σε ένα θέμα με συμβολική σημασία που  η ίδια έχει σηκώσει, να μη δώσει το έναυσμα σε κάποιους να πανηγυρίσουν λέγοντας ότι δεν κατάφερε να το πετύχει.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης