Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Μόνο στη φαντασία του Μητσοτάκη υπάρχει η δημοσκοπική διαφορά

Τζανακόπουλος: Μόνο στη φαντασία του Μητσοτάκη υπάρχει η δημοσκοπική διαφορά
«Επιδιώκουμε την αποτροπή της παλινόρθωσης της μεταλλαγμένης Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο Δ. Τζανακόπουλος
Η δημοσκοπική διαφορά υπάρχει μόνο στη φαντασία του κ. Μητσοτάκη, των αυλικών του και των ΜΜΕ που τον στηρίζουν, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news.
Ο ίδιος αναρωτιέται ποια θα είναι η αντίδραση στο στρατόπεδο της ΝΔ, όταν αποδειχθεί ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα.
Ο κ. Τζανακόπουλος σχετικά με τις δημοσκοπήσεις τονίζει ότι στην πλειονότητά τους δεν αποσκοπούν στην αποτύπωση της πολιτικής πραγματικότητας, αλλά χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακά εργαλεία σε κομματικά και εκδοτικά επιτελεία.
«Δεν γνωρίζω αν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα διεθνώς όπου για 6 συνεχόμενα χρόνια να διαπιστώνονται τόσο ακραίες αποκλίσεις ανάμεσα στις μετρήσεις και στο τελικό αποτέλεσμα της κάλπης.
Με αυτή την έννοια, δεν αισθανόμαστε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει μια υποτιθέμενη διαφορά 5, 10, 15 μονάδων που υπάρχει μόνο στη φαντασία του κ. Μητσοτάκη, των αυλικών του και των ΜΜΕ που τον στηρίζουν»,  υπογραμμίζει ο κ. Τζανακόπουλος.
Μάλιστα, ο ίδιος κατηγορεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. για επιχείρηση «παραπλάνησης» του ελληνικού λαού, γύρω από το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και δηλώνει ότι «αν κάποια κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, αυτή είναι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα».
Για τη συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων υπενθυμίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση διεκδίκησε και πέτυχε τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα, τα οποία, με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, θα ανέρχονταν σε ύψος 4% κατά μέσο όρο έως το 2030.
Αναφορικά με το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη σημειώνει πως πρόκειται για «ακραία πολιτική που επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στην πιο μαύρη μνημονιακή περίοδο».
Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται τον κίνδυνο αλλοίωσης του από τη διεύρυνση της πολιτικής του επιρροής, διότι όχι μόνο δεν έκανε πίσω από τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, αλλά κάθε βήμα αυτής της δύσκολης διαδρομής, τα χρόνια της διακυβέρνησης, λειτούργησε ως επιβεβαίωση αυτών.
Για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, σημειώνει ότι θα ψηφιστεί σύντομα από την ελληνική Βουλή, όταν ολοκληρωθεί η τεχνική του επεξεργασία σε συνεννόηση με τους εποπτικούς θεσμούς.
Ακόμη, σε ερώτηση για το ζήτημα της διαμόρφωσης του προοδευτικού κοινωνικού πόλου απαντά ότι μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και την «ταύτιση» και σε αυτό το ταυτοτικό θέμα του Κινήματος Αλλαγής με τη Δεξιά, παρατηρείται πως ένα μεγάλο τμήμα παραδοσιακών υποστηρικτών της Κεντροαριστεράς στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας τις θέσεις του σε επιμέρους ζητήματα.
Όπως επισημαίνει  «εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτή την προσέγγιση.
Επιδιώκουμε επομένως και τον διάλογο και τη συστράτευση με έναν σαφή πολιτικό στόχο: Την αποτροπή της παλινόρθωσης της μεταλλαγμένης Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη και την ήττα του στρατοπέδου της λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Τέλος, για το αν θα γίνουν κινήσεις διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και προς τα αριστερά ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές που βελτιώνουν τη θέση των λαϊκών τάξεων και οι πολίτες που τοποθετούνται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος είναι σαφές ότι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, το αναγνωρίζουν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τον ίδιο, είναι «σαφές ότι αυτή η επιρροή θα συνεχίσει να διευρύνεται, δεδομένων των ευνοϊκότερων συνθηκών για την άσκηση πολιτικών υπέρ των πολλών μετά το τέλος των μνημονίων».
«Οι υπόλοιποι σχηματισμοί της Αριστεράς, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο όσο συνεχίζουν να πορεύονται στη βάση του αναχωρητισμού και της δήθεν ιδεολογικής καθαρότητας», σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο