Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η Ελλάδα επιδιώκει να είναι γέφυρα του ευρωαραβικού διαλόγου – Συνάντηση με τον Aboul Gheit (Αραβικός Σύνδεσμος)

Τσίπρας: Η Ελλάδα επιδιώκει να είναι γέφυρα του ευρωαραβικού διαλόγου – Συνάντηση με τον Aboul Gheit (Αραβικός Σύνδεσμος)
Κάνατε εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια, στις πιο δύσκολες εποχές για την οικονομία είπε στον πρωθυπουργό ο γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου
Την θέση ότι η Ελλάδα επιδιώκει να αποτελέσει τον καταλύτη και την γέφυρα του ευρωαραβικού διαλόγου διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Ahmed Aboul Gheit στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου που γίνεται στην Αίγυπτο.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την εντατικοποίηση του διαλόγου και της συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου ενώ τόνισε ότι οι σχέσεις ΕΕ και αραβικού κόσμου πρέπει να είναι πολυεπίπεδες και να εδράζονται σε μια διττή προσέγγιση, αφενός μεν στην αντιμετώπιση σημαντικών περιφερειακών προκλήσεων (Συρία, Λιβύη κ.ά.), αφετέρου δε, στην προώθηση μιας θετικής ατζέντας στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας.  
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και η κρίση στη Συρία, η οποία είχε πολύ σημαντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα λόγω των προσφυγικών ροών, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει την ετοιμότητα της Ελλάδας να διαδραματίζει ενεργό, εποικοδομητικό ρόλο στη χώρα.
Παράλληλα συζητήθηκε το Παλαιστινιακό, ζήτημα για το οποίο ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στη λύση των δύο κρατών και στη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ενώ συζήτηση έγινε και για την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.
Από την πλευρά του ο Gheit είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάνατε εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια, στις πιο δύσκολες εποχές για την οικονομία».
Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου απένειμε τα εύσημα για τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η Ελλάδα, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, χρησιμοποιώντας τέσσερις φορές τον όρο «δύσκολες», για να υπογραμμίσει τη σημασία των όσων έχουν γίνει.
«Δείξατε το σθένος και τον χαρακτήρα των Ελλήνων», ανέφερε ο Gheit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης