Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθαρή ζημία 25,39 δισ. δολάρια για τη Berkshire το δ' τρίμηνο του 2018 - Απαισιόδοξος ο Buffett

Καθαρή ζημία 25,39 δισ. δολάρια για τη Berkshire το δ'  τρίμηνο του 2018  - Απαισιόδοξος ο Buffett
Aπαισιόδοξος o Buffett σχετικά με μία νέα  μεγάλη συμφωνία για τον όμιλο Berkshire
Η σημαντική πτώση στη μετοχή της Kraft Heinz, που ξεπέρασε το 27% λόγω της κλήτευσής της από την  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για λογιστικά ζητήματα, συνέβαλε στην τεράστια τριμηνιαία καθαρή ζημιά την Berkshire Hathaway του Warren Buffett, παρόλο που τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν.
Η καθαρή ζημία για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που  δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο (23/2) ανήλθε στα 25,39 δισ. δολάρια ή 15,467 δολάρια ανά μετοχή, γεγονός που αντανακλά απώλειες επενδύσεων ύψους 27,6 δισ. δολαρίων.
Το λειτουργικό κέρδος της Berkshire, εν τω μεταξύ, ανήλθε στα 5,72 δισ. δολάρια από 3,34 δισ.
Να σημειωθεί ότι, μόνο την Παρασκευή (22/2)  η Berkshire κατέγραψε εντυπωσιακή ζημία άνω των 4 δισ. δολαρίων εξαιτίας της «βουτιάς» στη μετοχή της Kraft στην οποία διαθέτει μεγάλο μερίδιο.     
Οι εταιρείες Kraft και Heinz συγχωνεύθηκαν το 2015, με τις «ευλογίες» της Berkshire Hathaway.

Buffett: Δεν είναι ιδανική η συγκυρία για την επόμενη μεγάλη συμφωνία

Την ίδια ώρα απαισιόδοξος εμφανίζεται ο Warren Buffett σχετικά με μία νέα συμφέρουσα αλλά και μεγάλη συμφωνία για τον όμιλο Berkshire Hathaway.
Οι οιωνοί δεν είναι καλοί, επειδή «οι τιμές είναι υψηλές για επιχειρήσεις με αξιοπρεπείς μακροπρόθεσμες προοπτικές», σημειώνει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους του ομίλου.
Η Berkshire με μία ρευστότητα της τάξης των 112 δισ. δολαρίων αναζητά την επόμενη επένδυση εναγωνίως αλλά σύμφωνα με τον 88χρονο επενδυτή η συγκυρία δεν είναι ιδανική.
«Στα επόμενα χρόνια, ελπίζουμε να μεταφέρουμε μεγάλο μέρος της πλεονάζουσας ρευστότητάς μας σε επιχειρήσεις που θα κατέχει μόνιμα η Berkshire.
Οι άμεσες προοπτικές για αυτό, ωστόσο, δεν είναι καλές:
Οι τιμές είναι υψηλές για επιχειρήσεις που έχουν αξιοπρεπείς μακροπρόθεσμες προοπτικές», σημειώνει ο Buffett.
«Αυτή η απογοητευτική πραγματικότητα σημαίνει ότι το 2019 θα μας δει πιθανώς και πάλι να επεκτείνουμε τις συμμετοχές μας σε εμπορεύσιμες μετοχές.
Συνεχίζουμε, ωστόσο, να ελπίζουμε για μια απόκτηση – μαμούθ», αναφέρει.
Η προοπτική μιας τέτοιας συμφωνίας «προκαλεί την καρδιά μου ... να κτυπήσει ταχύτερα», καταλήγει ο Buffett.

Αιχμές για τον Trump

Αιχμές για τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump για αλαζονεία, όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ επέρριψε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett στον απόηχο των άσχημων οικονομικών αποτελεσμάτων για τη Berkshire.
,O 88χρονος επενδυτής άσκησε δριμεία κριτική στον Trump, όταν αυτός επιχαίρει για τις οικονομικές επιδόσεις των ΗΠΑ σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Κίνα.
«Οι Αμερικανοί θα ευημερήσουν περισσότερο και θα είναι πιο ασφαλείς, εάν επιτύχουν όλα τα κράτη.
Στη Berkshire, ελπίζουμε να επενδύσουμε σημαντικά ποσά πέρα από τα σύνορα», επισημαίνει ο Buffett, o οποίος στις προεδρικές εκλογές του 2016 στήριξε τη Hillary Clinton.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να χαίρονται όταν άλλες χώρες έχουν λαμπρό μέλλον, συνέχισε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης