Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Κλείνει τα υποκαταστήματά της σε Ρωσία, Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία, μετά τις υποψίες για ξέπλυμα χρήματος

tags :
Danske Bank: Κλείνει τα υποκαταστήματά της σε Ρωσία, Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία, μετά τις υποψίες για ξέπλυμα χρήματος
Στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων της στη Ρωσία, την Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Danske Bank, μετά τις υποψίες για ξέπλυμα χρήματος
Στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων της στη Ρωσία, την Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία, ανακοίνωσε σήμερα (19/2/2019) ότι θα προχωρήσει η Danske Bank, μετά τις υποψίες για ξέπλυμα χρήματος μέσω υποκαταστήματός της στην Εσθονία.
Στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας της Δανίας, που φέρει την υπογραφή του προσωρινού γενικού διευθυντή, Jesper Nielsen, αναφέρεται ότι η τράπεζα αναγνωρίζει ότι «ένα σοβαρό συμβάν ενδεχόμενου ξεπλύματος χρημάτων στην Εσθονία άσκησε αρνητική επίδραση στην εσθονική κοινωνία».
«Λυπούμαστε που εγκαταλείπουμε την Εσθονία, αλλά αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα με την οποία η εσθονική FSA (Financial Supervision Authority) αντιμετωπίζει την υπόθεση αυτή και διακόπτουμε την δραστηριότητα μας με αίτημα της», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο τερματισμός της δραστηριότητας στη Λιθουανία, Λετονία και Ρωσία πραγματοποιείται ανεξάρτητα από τις απαιτήσεις της FSA και σχετίζεται με την στρατηγική της τράπεζας που αφορά την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, η εφημερίδα «Financial Times» είχε γράψει ότι το 2013 η Danske Bank βοήθησε Ρώσους πελάτες να πραγματοποιήσουν «ύποπτες συναλλαγές» με ποσά που κυμαίνονταν μεταξύ 6 έως 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου, με αφορμή το σκάνδαλο του ξεπλύματος χρημάτων μέσω του εσθονικού παραρτήματος της τράπεζας, υπέβαλε την παραίτηση του ο εκτελεστικός διευθυντής της Danske Bank, Thomas Borgen, ενώ η τράπεζα παραδέχτηκε ότι έχει ξένους πελάτες οι οποίοι προέβαιναν σε ύποπτες συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης