Νέα βίαια επεισόδια στις γαλλικές πόλεις, στην 14η κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων

Νέα βίαια επεισόδια στις γαλλικές πόλεις, στην 14η κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, 26 άνθρωποι προσήχθησαν στο Παρίσι
Σε ρίψεις δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών, που πέταγαν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας αντικείμενα, προχώρησε η γαλλική αστυνομία στο Παρίσι, τη Λιόν και το Μπορντό στη διάρκεια νέων βίαιων επεισοδίων κατά την 14η κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων.
Στη Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, αφού ένας οδηγός επιχείρησε να περάσει μέσα από πλήθος διαδηλωτών, έγινε γνωστό από τις αρχές.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ειρηνικά νωρίτερα το Σάββατο (16/2) στο Παρίσι, στην Αψίδα του Θριάμβου, προτού οι συμμετέχοντες κατευθυνθούν στον Πύργο του Άιφελ.
Αργότερα το απόγευμα, αστυνομικοί και κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν στο Esplanade des Invalides στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου αναμένονταν να ολοκληρωθεί η πορεία.
Οι ταραχές επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, 26 άνθρωποι προσήχθησαν στο Παρίσι.
Στο Μπορντό και τη Λιόν, η αστυνομία, επίσης, προχώρησε σε ρίψεις δακρυγόνων.
Διαδηλωτές πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα.
Τα «κίτρινα γιλέκα» επιχείρησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση σε μια αποθήκη της εταιρείας Amazon και πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας στην Τουλούζη, νοτιότερα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, περίπου 41.500 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της χώρας, σε σύγκριση με τους 51.400 την προηγούμενη εβδομάδα.
Μεταξύ αυτών, 4000 στο Παρίσι, σε σύγκριση με 5000 το περασμένο Σαββατοκύριακο.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS