Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος στο πετρέλαιο λόγω Κίνας - Στο +1,03% τα κέρδη για το Brent

Νέα άνοδος στο πετρέλαιο λόγω Κίνας - Στο +1,03% τα κέρδη για το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του 1,06%
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Πέμπτη (14/2) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο του Πεκίνου στηρίζουν τις τιμές του μαύρου χρυσού.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,64 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,06% στα 54,47 δολ. ανά βαρέλι.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις εμπορικές συνομιλίες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως, καθώς ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε ότι οι συνομιλίες «πηγαίνουν καλά», ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Donald Trump εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης της περιόδου εκεχειρίας που ολοκληρώνεται σε δύο εβδομάδες.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε πιθανή επέκταση της προθεσμίας εάν οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δνε έιναι «διατεθειμένος» να το κάνει.

Παράλληλα, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας σημείωσε διεύρυνση για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Το εμπορικό πλέονασμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 39,1 δισ. δολ. έναντι 18,4 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2018 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 33,5 δισ. δολ.
Οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -41,2% έναντι επίσης πτώσης -35,8% τον Δεκέμβριο, περιορίζοντας το εμπορικό πλεόνασμα του Πεκίνου με την Ουάσιγκτον στα 27,3 δισ. δολ. έναντι 29,87 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης