Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Πανικόβλητη η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Weber για τα πλεονάσματα - Αιχμές για το ΑΠΕ

ΝΔ: Πανικόβλητη η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Weber για τα πλεονάσματα - Αιχμές για το ΑΠΕ
Νωρίτερα, πάντως, Κομισιόν και Βερολίνο απέρριψαν κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) βάζει στο στόχαστρο της η ΝΔ, Στον απόηχο της διάψευσης από Κομισιόν και Βερολίνο κάθε προσδοκίας για επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα από την επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, η ΝΔ αφήνει σαφείς αιχμές κατά του ΑΠΕ για μη αντικειμενική ενημέρωση αλλά και αιχμές κατά της κυβέρνησης για παρέμβαση στο έργο του.
«Η κυβέρνηση πανικόβλητη μετά τις δηλώσεις Weber ότι η επόμενη Κομισιόν θα εξετάσει το αίτημα της ΝΔ για τη μείωση των πλεονασμάτων, προσπάθησε μέσω του ΑΠΕ (!) να αποσπάσει διαβεβαιώσεις από το Βερολίνο ότι η θηλιά που έχει περάσει ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό θα παραμείνει στη θέση της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
«Ρωτάμε, λοιπόν, την κυβέρνηση-κουρελού: Θέλει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να αναπνεύσουν η οικονομία και οι Έλληνες; Ναι ή όχι;
Μέχρι να μας απαντήσουν, ας πάψουν τουλάχιστον να λειτουργούν επί ζημία της χώρας» καταλήγει η ΝΔ.
Σημειώνεται ότι το θέμα περί επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα (σσ. αποτελεί αίτημα της ΝΔ) από την επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα, άνοιξε χθες (8/2/2018) ο επικεφαλής του ΕΛΚ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Manfred Weber, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης