Κέρδη για το πετρέλαιο παρά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων - Στο +1,06% το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο παρά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων - Στο +1,06% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο +0,58
Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα 6/2 οι τιμές του μαύρου χρυσού παρά τη σημαντική αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων του.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξης του 1,06% στα 62,64 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση έκλεισε με απώλειες του -1,7%.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 0,58% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 53,97 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως υποχωρήσει κατά -0,8%.
Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας έχει επηρεάσει την αγορά πετρελαίου, αντισταθμίζοντας τη στήριξη που δέχεται από τις ενδείξεις για μείωση της παγκόσμιας προσφοράς.

«Οτιδήποτε προκύψει από τις ΗΠΑ που να υποδεικνύει ότι η συμφωνία με την Κίνα δε λειτουργεί ή μία ρητορική κατά του εμπορίου θα ήταν αρνητικά για τις ενεργειακές τιμές, καθώς η ζήτηση θα είναι χαμηλότερη εάν η παγκόσμια ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι υποβαθμισμένη», σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA, Alfonzo Esparza.
Όπως ανέφερε χθες το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια σημείωσαν άνοδο στην παραγωγή τους, ενώ άνοδο σημείωσαν και τα αποθέματα βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του API, τα αποθέματα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2019 αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, στα 448,2 εκατ. βαρέλια συνολικά, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για άνοδο κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.

Αύξηση 1,3 εκατ. βαρελιών στα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου

Αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (6/2/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 1η Φεβρουαρίου 2019, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια αύξηση κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 513.000 βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια μείωση κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 863.000 βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS