Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλιβιζάτος (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου): Η Συμφωνία των Πρεσπών ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις - Τομή η καταδίκη Αμβρόσιου

Αλιβιζάτος (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου): Η Συμφωνία των Πρεσπών ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις - Τομή η καταδίκη Αμβρόσιου
Είναι λάθος το να προτάσσει κανείς το ότι πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να απορρίψει τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ο κ.Αλιβιζάτος
Μεγάλη τομή χαρακτήρισε την καταδίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου για ρατσιστικό λόγο και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος τοποθετήθηκε θετικά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς όπως είπε, ικανοποιεί κατά 80% τις ελληνικές θέσεις.
«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους που καταδικάζεται από πολιτικό δικαστήριο Μητροπολίτης.
Είναι μια μεγάλη τομή.
Καταδικάστηκε όχι μόνο για ρατσιστικό λόγο αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.
Αυτό δημιουργεί ένα σημαντικό δικαστικό προηγούμενο.
Τέσσερις μητροπολίτες πήγαν στο δικαστήριο για να τον υπερασπιστούν.
Υπάρχει ολόκληρη τάση στο εσωτερικό της Εκκλησίας που υποστηρίζει τέτοιες αντιλήψεις και δείχνουν να ζουν σε άλλες εποχές.
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για τον πολιτικό γάμο υπενθυμίζει ότι η επίσημη θέση της Εκκλησίας είναι ότι αποτελεί πορνεία και έχει δώσει εντολή στους ιερείς να μην τελούν κηδεία σε ανθρώπους που έχουν τελέσει πολιτικό γάμο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Αλιβιζάτος.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Αλιβιζάτος είπε πως την υπερασπίστηκε γιατί «κατά το 80% ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις».
«Υπερασπίστηκα το δικαίωμα του βουλευτή να μην ακολουθεί την κομματική γραμμή σε θέματα συνείδησης.
Θεωρώ απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς για σούργελα και γυρολόγους.
Ο κόσμος κρίνει αν ο καθένας κάνει μια επιλογή για λόγους σκοπιμότητας ή για λόγους αρχής.
Είναι λάθος να προτάσσει κανείς το ότι πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να απορρίψει τη συμφωνία των Πρεσπών.
Πρέπει κανείς να υπερασπίζεται το σωστό ακόμη και όταν το κάνει ένας αντίπαλος, εκτός αν το κάνει μια χούντα.
Σε συνθήκες δημοκρατίας αυτό πρέπει να ισχύει» υποστήριξε ο κ.Αλιβιζάτος, ο οποίος σχετικά με τα ποσοστά που λαμβάνει η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα είπε ότι είναι χαμηλά σε σχέση με το τι συμβαίνει στην Ευρώπη με την ακροδεξιά.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ο κ.Αλιβιζάτος που ήταν από τους «πρωταγωνιστές» της προσπάθειας για τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς, είπε πως «το Κίνημα Αλλαγής δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στην προσδοκία των 210.000 πολιτών που πήγαν στις κάλπες για την εκλογή ηγεσίας».
«Το Κίνημα Αλλαγής δεν μπόρεσε δηλαδή να αναγεννήσει την προοδευτική δημοκρατική παράταξη και το κενό αξιοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ.Αλιβιζάτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης