Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Παραιτήθηκε από το CSU ο Seehofer - Διάδοχός του ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Sonder με 87%

Spiegel: Παραιτήθηκε από το CSU ο Seehofer - Διάδοχός του ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Sonder με 87%
ο Seehofer θα προσπαθήσει να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα τουλάχιστον για όσο ακόμη στην Καγκελαρία βρίσκεται η A. Merkel
(UPD) Αποχώρησε και τυπικά από την ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) ο Horst Seehofer παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Markus Sonder.
«Η δουλειά μου εδώ έχει ολοκληρωθεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Merkel ο οποίος ωστόσο διατηρεί τη θέση του στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Der Spiegel», ο Seehofer θα προσπαθήσει να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα τουλάχιστον για όσο ακόμη στην Καγκελαρία βρίσκεται η A. Merkel.
Στο στρατόπεδο του CSU, η επίσημη εκλογή του Sonder ολοκληρώθηκε στο σημερινό (19/1) έκτακτο συνέδριο του κόμματος όπου το ανεπίσημο «όριο» είχει τεθεί από αναλυτές στο 90% των ψήφων με τον Soders να εκλέγεται τελικά συγκεντρώνοντας το 87% των ψήφων.
Σήμερα θα γίνει και η πανηγυρική έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της CSU, αλλά και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα είναι ο ευρωβουλευτής Markus Sonder.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης