Ανοδική πορεία για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Κέρδη +0,79% για το Brent

Ανοδική πορεία για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Κέρδη +0,79% για το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,69% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 48,77 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση (7/1) της εβδομάδας το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τις αναφορές ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, είναι πιθανό να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Wang Qishan, αργότερα εντός του μήνα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 0,79% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,51δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του 1,48% στα 48,67 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με την South China Morning Posts, η συνάντηση θα αποτελέσει συνέχεια των εμπορικών συνομιλιών που θα ξεκινήσουν αργότερα εντός της ημέρας στο Πεκίνο, μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων.
Κατά την περασμένη εβδομάδα, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες ήταν «λίγο περισσότερο αισιόδοξες απ' ότι συνήθως».

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις αναφορικά με τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, καθώς ο ΟΠΕΚ μείωσε την παραγωγή του τον Δεκέμβριο, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά 4,5 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα αμερικανικού πετρελαίου για την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS