Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδρά ο στρατός της Βραζιλίας στα σχέδια Bolsonaro για στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη χώρα

Αντιδρά ο στρατός της Βραζιλίας στα σχέδια Bolsonaro για στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη χώρα
Ο Bolsonaro, θέλει μια αμερικανική βάση στη Βραζιλία ως τρόπο για να αντιμετωπίσει τη ρωσική επιρροή στη Βενεζουέλα
Δεν έγιναν ευμενώς δεκτές από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, οι εξαγγελίες του προέδρου της Βραζιλίας Jair Bolsonaro για τη δημιουργία αμερικανικής στρατιωτικής βάσης σε βραζιλιάνικο έδαφος.
Ο Bolsonaro, ο οποίος ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2019, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του την Πέμπτη (3/1/2019) πρόθυμος να επιτρέψει μια αμερικανική βάση στη Βραζιλία ως τρόπο για να αντιμετωπίσει τη ρωσική επιρροή στη Βενεζουέλα, μια κίνηση που θα σηματοδοτήσει μια απότομη αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της Βραζιλίας.
Ο στρατός της Βραζιλίας τάσσεται κατά μιας αμερικανικής βάσης στη χώρα, δήλωσε Βραζιλιάνος αξιωματικός στο Reuters, μιλώντας υπό τo καθεστώς της ανωνυμίας.
Πρόσθεσε ότι η δημιουργία στρατιωτικής βάσης στη Βραζιλία έρχεται σε αντίθεση με την προσήλωση των  ενόπλων δυνάμεων της χώρας στην εθνική κυριαρχία.  
Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το Σάββατο (5/1/2019) ότι δεν έχει ενημερωθεί για μια τέτοια πρόταση από τον Bolsonaro, πρώην αξιωματικό του Στρατού, που μεταπήδησε στην πολιτική και έχει διορίσει συνταξιούχους στρατηγούς στο υπουργικό του συμβούλιο.
Ο Bolsonaro, θαυμαστής του Donald Trump, κινήθηκε γρήγορα για να ευθυγραμμίσει τη Βραζιλία πιο στενά με τη διοίκηση του Αμερικανού προέδρου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo, κατά την ορκωμοσία του την Τρίτη (1/1/2019).
Ο Pompeo δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ και η Βραζιλία έχουν «την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί ενάντια στα αυταρχικά καθεστώτα» στην περιοχή, αναφέροντας τη Βενεζουέλα, την Κούβα και τη Νικαράγουα.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης