Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Να γυρίσουν οι πολίτες την πλάτη σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ – Θα καταψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γεννηματά: Να γυρίσουν οι πολίτες την πλάτη σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ – Θα καταψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών
Είμαστε πανέτοιμοι με πλήρη πολιτική, προγραμματική και οργανωτική ετοιμότητα και για τις τρεις εκλογές του 2019 είπε η κα.Γεννηματά
Να γυρίσουν την πλάτη τους σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καλεί τους πολίτες η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία ξεκαθάρισε πως το κόμμα της θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μόλις έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.
Σε δηλώσεις της στο «Καρφί του Σαββατοκύριακου» η κα.Γεννηματά υποστήριξε ότι το κόμμα της είναι πανέτοιμο, με πλήρη πολιτική, προγραμματική και οργανωτική ετοιμότητα και για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.
«Η προσπάθεια αναγέννησης της μεγάλης προοδευτικής παράταξης μετά από μια πολυετή κρίση που οδήγησε σε κατακερματισμό και την πολιτική και εκλογική υποχώρηση των δυνάμεων της, δεν ήταν μια καθόλου εύκολη υπόθεση.
Όλο το προηγούμενο διάστημα δουλέψαμε δημιουργικά, τολμήσαμε και πετύχαμε ώστε σήμερα το Κίνημα Αλλαγής να αποτελεί την σύγχρονη έκφραση της Κεντροαριστεράς.
Η παράταξη μας εκπροσωπεί δυναμικά και αποτελεσματικά, με την πολιτική, το πρόγραμμα και την αντιπολίτευση που ασκεί, τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.
Κάθε μέρα και πιο δυνατοί, με αδιαπραγμάτευτη την αυτόνομη πορεία μας, διεκδικούμε τον αυτόνομο, ισχυρό ρόλο μας στις πολιτικές εξελίξεις.
Το μήνυμα που στέλνουμε, στους προοδευτικούς πολίτες, είναι πως το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τους εκφράσει και μπορεί να σταθεί αποτελεσματικά απέναντι σε κάθε έκφραση συντήρησης και λαϊκισμού» υποστήριξε η κα.Γεννηματά, η οποία ερωτηθείσα για το τι θα πράξει το κόμμα της όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν κατηγορηματικά σαφής.
«Η θέση μας για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι πως πρόκειται για μια κακή συμφωνία, επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, για αυτό και όταν έρθει για κύρωση η συμφωνία στη Βουλή, η κοινοβουλευτική μας ομάδα, θα την καταψηφίσει» είπε η κα.Γεννηματά δηλώνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ είναι «πανέτοιμο, με πλήρη πολιτική, προγραμματική και οργανωτική ετοιμότητα και για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019».
«Ο δικός μας στόχος είναι να διαμορφωθούν ισχυροί, πραγματικά προοδευτικοί συσχετισμοί παντού.
Στις τοπικές κοινωνίες, στις Περιφέρειες, στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Που θα έχουν καθοριστική συμβολή στην υλοποίηση προοδευτικών πολιτικών και θα δώσουν θετικές απαντήσεις για την πατρίδα και τους πολίτες.
Με προοδευτικές αλλαγές παντού.
Για μια Ευρώπη που θα αφήσει πίσω της τις συντηρητικές πολιτικές, για μια Ελλάδα που θα ανοίξει το βηματισμό της σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη, με δήμους και Περιφέρειες πρωταγωνιστές σε αυτή τη προσπάθεια» υποστήριξε η κα.Γεννηματά, η οποία κλήθηκε να τοποθετηθεί επί των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων και τις επιδόσεις του ΚΙΝΑΛ.
«Οι πολίτες δεν είναι δεδομένοι.
Ανατοποθετούνται και μας κρίνουν από την αρχή όλους.
Είμαστε βέβαιοι πως τα ποσοστά των κομμάτων, δεν θα είναι το βράδυ των εκλογών αυτά που καταγράφονται σήμερα.
Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τάσεις και είναι φωτογραφίες της στιγμής.
Αν δούμε διαχρονικά τις τάσεις αυτές, θα παρατηρήσουμε ότι το Κίνημα Αλλαγής δημιουργεί ένα σταθερά ανοδικό πολιτικό και εκλογικό απόθεμα και ενισχύει τη δυναμική του.
Εμείς θα έχουμε ένα ισχυρό κοινοβουλευτικά Κίνημα Αλλαγής που θα έχει ανατρέψει τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς.
Αυτό που μας γεμίζει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση είναι η αποδοχή που βρίσκουμε, όπου πηγαίνουμε παντού σε όλη την Ελλάδα» τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.
Ερωτηθείσα αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ του Μητσοτάκη σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, η κα.Γεννηματά υποστήριξε ότι «το δίλημμα των εκλογών είναι προοδευτική ανατροπή ή διχασμός και νέα κρίση».
«Δεν είναι το ψευτοδίλημμα Μητσοτάκης ή χάος που προσπαθεί να περάσει καθημερινά το διχαστικό δίπολο.
Που τροφοδοτεί και ο κ.Τσίπρας.
Αυτοί θα πρέπει να απαντήσουν αν θα συνεχίσουν να κινούνται μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης και εθνικού διχασμού ανοίγοντας ένα νέο κύκλο κρίσης και αβεβαιότητας;
Να σταματήσουν επιτέλους τα εκλογικά μαγειρεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να τροφοδοτούν και να ανακυκλώνουν συνεχώς μια συζήτηση που αφορά μόνο την δική τους υπαρξιακή αγωνία και είναι η απόδειξη της εκλογικής τους ανασφάλειας.
Είναι η ομολογία τους ότι ο ελληνικός λαός ανατοποθετείται.
Ότι όλα είναι ανοιχτά όπως εμείς πιστεύουμε και δεν υπάρχει δεδομένη Κυβερνητική λύση πριν την ετυμηγορία του λαού.
Ο ελληνικός λαός πιστεύει, με συντριπτική πλειοψηφία, στην εθνική συνεννόηση.
Εγώ αυτή την πολιτική υπηρετώ, από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Υπάρχουν δύο δρόμοι για τον ελληνικό λαό: ο ένας είναι αυτός που προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
Αλαζονεία , πόλωση, διχασμός.
«Φύγε εσύ - να έλθω εγώ» και τράβα στην πλατεία να πετροβολάς ξανά.
Ο δρόμος αυτός ακρίβυνε και καθυστέρησε την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση.
Αποδείχθηκε αδιέξοδο.
Από την άλλη πλευρά είναι ο δρόμος που προτείνουμε εμείς: εθνική συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας, ευρύτερης αποδοχής, που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη και θα εξασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.
Το πρόγραμμά μας, το «Σχέδιο Ελλάδα» είναι η πρόταση και δέσμευση μας.
Το νέο συμβόλαιο της δημοκρατικής παράταξης με το λαό και ζητάμε πρωταγωνιστικό ρόλο για την υλοποίησή του.
Καλώ τον ελληνικό λαό να στρέψει την πλάτη σε όλους όσους θέλουν να τον διχάσουν ξανά, στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία.
Να δώσει καθαρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής, ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την αναγκαία συνεννόηση για την υπέρβαση του διχαστικού δίπολου που μόνο σε νέες περιπέτειες μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες» είπε η κα.Γεννηματά, η οποία σε ερώτηση για το εάν το φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιαστές μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση το ΚΙΝΑΛ είπε: «στο πρόσφατο συνέδριο μας στη Λισαβόνα οι σοσιαλδημοκράτες αποφασίσαμε να βάλουμε φρένο στη συντήρηση και στο λαϊκισμό και να αναδείξουμε μια νέα προοδευτική ατζέντα για την Ευρώπη.
Οι σαλταδόροι της πολιτικής όχι μόνο δεν μπορούν να απομονώσουν το Κίνημα Αλλαγής, αλλά θα καταδικαστούν και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης