Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Να δώσει πολιτικά εξηγήσεις για τη Novartis η κυβέρνηση

Χατζηδάκης: Να δώσει πολιτικά εξηγήσεις για τη Novartis η κυβέρνηση
Δεν ξέρω αν θα περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Να δώσει πολιτικά εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis καλεί την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις και καταγγελίες του μέχρι πρότινος προστατευόμενου και πλέον κατηγορούμενου για παθητική δωροδοκία, Ν. Μανιαδάκη.
«Ένας ήρωας, εντός εισαγωγικών, για τον κ. Τσίπρα μετετράπη σε κατηγορούμενο και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει πολιτικά εξηγήσεις, διότι ο πρωθυπουργός για τους προστατευόμενους μάρτυρες είχε μιλήσει διθυραμβικά στη Βουλή όταν είχε έρθει το θέμα της Novartis και εδώ βλέπουμε αυτή την εξέλιξη για την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.
Εμείς, όταν είχε έρθει το θέμα και η κυβέρνηση είχε μιλήσει για το σκάνδαλο του αιώνα, είχαμε πει, αφού διαβάσαμε τη δικογραφία, ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μάρτυρες γνώσης αλλά με μάρτυρες γνώμης, οι οποίοι δεν προσεκόμισαν συγκεκριμένα στοιχεία αλλά είπαν "νομίζω", "θεωρώ", "η πιάτσα λέει", κ.ο.κ".
Όλο αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς προβληματικό.
Έγινε τώρα, με την εξέλιξη αυτή, με τη μετατροπή του ήρωα σε κατηγορούμενο, δύο φορές προβληματικό και πολιτικά και νομικά» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση κάνει λόγο για το σκάνδαλο του αιώνα χωρίς να υπάρχουν μαρτυρίες που να προσκομίζουν συγκεκριμένα στοιχεία.
«Η νομοθεσία μας απαγορεύει να θεωρηθεί προστατευόμενος μάρτυρας εμπλεκόμενος στην υπόθεση.
Ήταν γνωστό από το 2017 το γεγονός ότι ο μάρτυρας ήταν εμπλεκόμενος στην υπόθεση από την μαρτυρία της προστατευόμενης μάρτυρος Κελέση.
Δεν θα μπορούσε (ο μάρτυρας να κηρυχθεί προστατευόμενος) λόγω της μαρτυρίας της Κελέση η οποία τον θεωρούσε εμπλεκόμενο» υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης.
Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν ξέρει αν θα περάσει από την ελληνική Βουλή.
«Η κυβέρνηση λέει ότι έχει τις ψήφους.
Θα δοκιμάσει, θα φέρει τη συμφωνία και μπορεί να βρει τις ψήφους να περάσει.
Υπάρχει όμως ένα θέμα λειτουργίας πια της ίδιας της κυβέρνησης, διότι ο κ. Καμμένος έχει πει ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του, θα φύγει από την κυβέρνηση.
Επομένως τίθεται πολιτικά ένα θέμα υπάρξεως κυβέρνησης στη χώρα ή όχι» ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος έσπευσε να υπενθυμίσει πως το 1993, μόλις η κυβέρνηση τότε του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, βρέθηκε με 150 βουλευτές, εκείνος παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και πήγαμε σε εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης