Τελευταία Νέα
Speculator

Τα λεφτά της χορηγίας του Ριχάρδου ζητά από το Open o Φουρθιώτης

Τα λεφτά της χορηγίας του Ριχάρδου ζητά από το Open o Φουρθιώτης
Δαπάνη 210.800 ευρώ για διαφήμιση μόνο στο Έψιλον από το Ριχάρδο - Οι ποινικές ρήτρες και τα συμφωνητικά Ραδιοτηλεοπτικής - Ριχάρδου - Φουρθιώτη
Δεν αφήνει σε «ησυχία» στην κυριολεξία τον τηλεοπτικό σταθμό Open του Ιβάν Σαββίδη o Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος με νέο εξώδικό του ζητά να του καταβληθούν τα χρήματα που του ανήκουν από τη χορηγία του γνωστού πλέον στο πανελλήνιο ενεχυροδανειστή Ριχάρδου.
Το εντυπωσιακό βέβαια είναι τα τεράστια ποσά που φέρεται να δαπανά ο Ριχάρδος για διαφημιστική προβολή μόνο από σε ένα τηλεοπτικό σταθμό.
Ειδικότερα όπως προκύπτει από τα ιδιωτικά συμφωνητικά που επισυνάπτονται στο εξώδικο ο Ριχάρδος για το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου του 2017 έως και τον Ιούλιο του 2018 δηλαδή σε διάστημα δέκα μηνών δαπάνησε για διαφήμιση στην εκπομπή ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ του Μένιου Φουρθιώτη που προβαλλόταν στο τότε Εψιλον και νυν Open το ποσό των 86.400 ευρώ με ΦΠΑ.
Ποσό που θα ζήλευαν και γνωστές εταιρίες που διαφημίζονται τηλεοπτικά.
Βέβαια από το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Ραδιοτηλεοπτικής και Ριχάρδου προκύπτει ότι το ποσό της συνολικής χορηγίας του ενεχυροδανειστή στο κανάλι για το διάστημα από 1/09/2017 έως 31/7/2018 ήταν 210.800 ευρώ.
Μάλιστα το κανάλι δεν μπορούσε να διακόψει τη μετάδοση μηνυμάτων και αν το έπραττε θα έπρεπε να αποζημιώσει το Ριχάρδο με το συνολικό ποσό της χορηγίας δηλαδή 210.800 ευρώ.
Η χορηγία αφορούσε κατά σημαντικό ποσοστό την εκπομπή Φουρθιώτη ενώ έπαιζαν σε διάφορες ζώνες διαφημιστικά σποτάκια.
Την ίδια στιγμή ο Μένιος Φουρθιώτης είχε υπογράψει σύμβαση με το κανάλι από την οποία προέκυπτε ότι οι αναφορές που γίνονταν από την εκπομπή γίνονταν με τη σύμφωνη γνώμη του.
Ταυτόχρονα είχε υπογράψει τριμερή συμφωνία με Έψιλον και Ριχάρδο όπου προέβλεπε ότι τα ποσά που θα αντιστοιχούσαν στη διαφήμιση που θα «παιζόταν» στα Αποκαλυπτικά θα τα λάμβανε ο κ. Φουρθιώτης.
Σημειώνεται ότι δικηγόρος τόσο του Ριχάρδου όσο και του Φουρθιώτη είναι ο κ. Αλέξης Κούγιας ενώ ο Ριχάρδος παρέλαβε αυτοπροσώπως το εξώδικο που απέστειλε ο Μένιος Φουρθιώτης στη Ραδιοτηλεοπτική και τον ίδιο τον ενεχυροδανειστή.
Υπενθυμίζεται ότι στο διαβιβαστικό της αστυνομίας στην υπόθεση φιάσκο της σύλληψης Ριχάρδου αναφερόταν ότι «Κατεγράφησαν συνομιλίες ενός εκ των αρχηγών της οργάνωσης με το δημοσιογράφο Φουρθιώτη Μέανδρο - Γεώργιο σχετικά με οικονομικής φύσεως συμφωνία, για διαφήμιση του πρώτου από εκπομπή του δεύτερου σε τηλεοπτικό σταθμό εργασίας του, όπου υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για καταβολή «μαύρου» χρήματος από τον πρώτο στο δεύτερο, χωρίς να εξακριβωθεί αν πραγματοποιήθηκε η πράξη».
Βέβαια όπως προκύπτει εκ των πραγμάτων υπάηρχαν συγκεκριμένες συμβάσεις που είχαν υπογραφεί για την καταβολή αμοιβών στον κ. Φουρθιώτη.
Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει πάντως τότε ο δικηγόρος Φουρθιώτη ο Αλ. Κούγιας, ανέφερε ότι «Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και δυστυχώς η ενέργεια της αστυνομίας να συμπεριλάβει στο διαβιβαστικό έγγραφο το ονοματεπώνυμό του με την υποσημείωση ότι πρέπει να ελεγχθεί η συμμετοχή του, συνιστά τη διάπραξη σειράς αδικημάτων, τα οποία διέπραξαν οι αστυνομικοί εις βάρος του και προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα.»
Τότε ο κ. Φουρθιώτης είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές του αστυνομικούς που είναι άγνωστο αν τις έχει υποβάλλει ενώ ο κ. Κούγιας είχε αναφερθεί στην ύπαρξη συμφωνητικών καταχωρημένων στο taxis και έκδοση νόμιμων τιμολογίων.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης