Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αντιδρούν οι Ομολογιούχοι στους νέους ρόλους που ανέλαβε ο Τζ. Κουτσολιούτσος στη FFG

Αντιδρούν οι Ομολογιούχοι στους νέους ρόλους που ανέλαβε ο Τζ. Κουτσολιούτσος στη FFG
Στέλεχος με πρόσβαση  στους Ομολογιούχους διαπιστώνει κλίμα δυσπιστίας και ανησυχίας για τις κινήσεις  του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου
«Μέτωπο» με τους  Ομολογιούχους φαίνεται ότι ανοίγει ο Τζώρτζης  Κουτσολιούτσος εξαιτίας της παραμονής του στο διοικητικό συμβούλιο της FFG  ως  μη εκτελεστικό  μέλος,  μετά την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, η οποία να σημειωθεί  έγινε μετά  από απαίτηση των Ομολογιούχων.
Ωστόσο ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, όπως όλα δείχνουν  δεν  επιθυμεί  να εγκαταλείψει την  εταιρεία αφού δεν αρκέστηκε σε ρόλο μη εκτελεστικού  στο  ΔΣ.
«Φρόντισε» να δημιουργήσει ένα νέο κέντρο εξουσίας με τη νεοσυσταθείσα Steering Committee καθώς πρόκειται για ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων που  παρέχει καθοδήγηση σε βασικά θέματα όπως είναι η στρατηγική, ο έλεγχος  και οι αποφάσεις  που συνεπάγονται μεγάλες δαπάνες για την εταιρεία.  
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ομολογιούχοι μαθαίνοντας τα νέα της  παραμονής του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στο ΔΣ αλλά και ο σημαίνοντας ρόλος  που ανέλαβε στην Steering Committee, θεωρείται  ως παραμονή στην εταιρεία, εισερχόμενος  επί της ουσίας  από την πίσω πόρτα  αναλαμβάνοντας σκιώδη ρόλο κοντά στη διοίκηση.
Στέλεχος με πρόσβαση  στους Ομολογιούχους διαπιστώνει κλίμα δυσπιστίας και ανησυχίας για τις κινήσεις  του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.
Το ίδιο  εισπράττει  τις πρώτες  αντιδράσεις από μερίδα  Ομολογιούχων οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν  λάβει διάσταση και  όπως επισημαίνει  όλα θα κριθούν στις γενικές συνελεύσεις που θα κρίνουν  το σχέδιο αναδιάρθρωσης  της εταιρείας  Θεωρείται πιθανόν το ενδεχόμενο  να τεθεί θέμα με τον Τζώρτζη  
Κουτσολιούτσο  και με τους νέους ρόλους που ανέλαβε στην εταιρεία και να ζητήσουν εκ νέου την απομάκρυνσή  του. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Ομολογιούχοι βρίσκονται σε δίλλημα καθώς η σωτηρία της εταιρείας και η δημιουργία μίας νέας τους δίνει ελπίδες να λάβουν μέρος των  κεφαλαίων πού είχαν επενδύσει  στη FFG με  την έκδοση ομολόγων από δύο θυγατρικές της μητρικής με έδρα  το Λουξεμβούργο.
Στην περίπτωση που δεν δώσουν  τη συναίνεσή τους στη διάσωση της εταιρείας,  θα οδηγεί  σε πτώχευση με αποτέλεσμα  οι Ομολογιούχοι να λάβουν 10 σέντς ανά ευρώ ως αποζημίωση   για την οικονομική καταστροφή που θα υποστούν αφού δεν υπήρχαν άλλες  εξασφαλίσεις.  
Ο διαμερισμός των ιματίων της FFG αποτιμάται στα 40 εκατ. ευρώ  δηλαδή θα εξανεμισθεί πάνω από το 90%  των κεφαλαίων των Ομολογιούχων καθώς η συνολική αξία των ομολόγων φθάνει τα 430 εκατ. ευρώ.
Το τοπίο αναμένεται  να ξεκαθαρίσει από τα μέσα Ιανουαρίου του 2019 καθώς  θα έχει  ολοκληρωθεί  ο κύκλος  των  γενικών συνελεύσεων  των Ομολογιούχων.
Το σχέδιο  διάσωσης της FFG και η δημιουργία της νέας εταιρείας απαιτεί τη συναίνεση του 60% των Ομολογιούχων για την κατάθεση αιτήματος και ένταξης της εταιρείας στο άρθρο 106β  μετά τις 20 Ιανουαρίου του 2019.   

Νίκος Θεοδωρόπουος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης